kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Yoksul çocuklar sinema ile tanıştı

Yıllarca sosyal yaşamdan uzak kalan Diyarbakır'da, değişim tüm hızıyla sürerken, terör nedeniyle köylerinden kent merkezine göç eden yoksul çocuklar, sinemayla tanıştı.

Diyarbakır'ın en yoksul ailelerinin yaşadığı Hasırlı Mahallesi'ndeki ve yaşları 6 ile 10 arasında değişen göç çocukları, Harry Potter Sırlar Odası'nda adlı filmi geç de olsa izleme şansını elde etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Diyarbakır Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİKASUM), Hasır Mahallesi'nde yaptığı araştırmada sinemaya hiç gitmeyen 60 çocuğu tespit etti. Ailelerinde izin alındıktan sonra çocuklar belediyeye ait otobüsle sinema salonuna getirildi. Hayatlarında ilk kez girebildikleri sinema salonunda çocuklar, filmi ön sıralarda izlemek için adeta bir birleriyle yarıştılar.

Sinemaya getirilen çocukların bugüne kadar hiçbir sosyal aktiviteden yararlanamadığını belirten DİKASUM'da görevli Ahvelat Turhallı, "Hasırlı Mahallesi'nden DİKASUM'a okuma yazma öğrenmeye gelen anneler, çocuklarının sinemaya hiç gitmediğini söyleyince harekete geçtik. 60 çocuğu belirledik. Hayatlarında hiç sinemaya gelmeyen çocukları, sinema ile tanıştırdık. Diyarbakır'da sinemaya hiç gitmeyen çocuk kalmayacak. Bunun için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağız. Hedefimiz, çocuklardan sonra bu kez sinema görmeyen Diyarbakırlı kadınları sinemayla tanıştırmak" dedi.

Hüseyin KAÇAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır