kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Dolarda beklenmedik artış kuru 1 milyon 445'e çıkardı

Piyasalarda iyimser haberler art arda gelirken, bono piyasasında adım adım satış gerçekleştiren yabancılar hacimli alımlarıyla doları bir günde 20 bin lira birden arttırdı.

Yerli bankaların da alıma geçmesiyle dolar 1 milyon 445 bin liraya çıktı. Döviz piyasalarındaki hareketlilik dün öğle saatlerinde başladı. Dün gğün boyunca IMF'den gelecek açıklamalara kitlenen piyasalarda, kurda yaşanan hareket uzmanlarca 'kısa vadeli düzeltme hareketi' olarak yorumlandı. Ayrıca para piyasalarında, ABD ile ilişkilerin seyri ve hükümetin Orman Yasası değişikliğine karşılık Cumhurbaşkanı'nın referanduma gitme ihtimali endişe yaratan konular olarak görülürken, Merkez Bankası'nın bu ay yeni bir faiz indirimi yapacağı beklentisi de satın alındı.

Dövizdeki yabancı hareketine yerli bankalar da katıldı ve kurlar bir anda tırmandı. Yaşanan yükselişte psikolojik olarak siyasi gerginlikler de etkili oldu.

Bankalararası piyasada dolar kotasyonları 1 milyon 439 bin liradan günü kapatırken, serbest piyasada 1 milyon 433 bin liradan haftayı bitirdi. Euro ise 1 milyon 613 bin liradan kapattı.

Bono piyasasında en çok işlem gören 18 Ağustos 2004 vadeli tahvil haftayı yüzde 47. 27 düzeyinden tamamladı. Kısa vadede IMF'den gelecek haberlerin piyasanın yatay seyirden çıkmasını sağlayabileceğini kaydeden uzmanlar, endeksin ilk aşamada 10 bin 700 ve 11 bin düzeyini deneyebileceğini öngörüyor. Bilanço beklentileriyle moral bulan borsada hisse senetleri sadece binde 4 yükselirken, endeks dün günü10 bin 621 puandan tamamladı. Borsada haftalık yükseliş ise yüzde 0.57 olarak gerçekleşti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır