kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

İkinci yarıda talepte canlanma yaşanacak

Merkez Bankası, yılın ikinci yarısında enflasyon açısından risklerin mevcudiyetine dikkat çekerek, düşüş eğiliminin devam etmesi için oluşan güven ortamının orta ve uzun vadede de sağlanması ve programın tutarlı ve kararlı bir şekilde uygulanması gereğini vurguladı.

Aylık olarak hazırlanan "Para Politikası" raporunda Merkez Bankası söz konusu riskleri şöyle sıraladı

* Talep ve üretim verileri ile anket sonuçları yılın 2. yarısında talebin daha canlı olacağına işaret etmektedir. Bununla birlikte, potansiyel üretim düzeyi göz önüne alındığında iç talepteki göreli canlanmanın yüksek enflasyon yaratma olasılığı düşük görülmektedir.

* Döviz kurundaki gelişmeler enflasyonun ana belirleyicilerinden biri olmaya devam etmektedir. Kurlarda sert bir yükseliş yaşanmazsa yıl sonu enflasyon hedefine ulaşılacak.

* Mali disiplin ve kamu borçlanmasının sürdürülebilirliği açısından yeni ek tedbirlere ihtiyaç duyulması da enflasyon açısından risk oluşturabililir.

* Yılın 2. yarısında kurlarda yaşanabilecek artış yönünde yeni ek tedbirlere ihtiyaç duyulması durumunda, söz konusu gelir artırıcı önlemlerin kamu fiyatları ya da dolaylı vergilerde artış öngörme olasılığı da enflasyon açısından risk oluşturabilecek.

* Verimliliğin yeniden yüksek oranlarda artmasının, yurtiçi sabit sermaye yatırımlarının üretiminde verimliliği destekleyecek şekilde hızlanmasına bağlı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır