kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Soufraki ve Finansbank Pamuk için yarışacak

Societe Generale ve Tekfen Holding, Pamukbank'a teklif vermekten vazgeçti. Finansbank ve Libyalı işadamı Soufraki ise bankanın peşinde

Fon'a ait olan Pamukbank'a teklif verme süresi sona erdi ve bankaya Hussein Noaman Soufraki ve Finansbank teklif verdi. Pamukbank'ın satışında bankada inceleme yapması izin verilen Societe Generale Group satış sürecinden çekilirken, Tekfen Holding ise bankaya teklif vermedi.

Fon'dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu teklifler değerlendirmeye alındı ve değerleme sonucuna ilişkin ayrıca açıklama yapılacak.

Pamukbank'a da talip olan Libya asıllı Kanadalı işadamı Hussein Nuaman Soufraki, Türkiye'de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan daha önce bir sigorta, bir aracı kurum, bir leasing ve bir de portföy yönetim şirketi satın almıştı.

Finansbank ise Pamukbank'ın satış sürecine sonradan dahil olmuştu. Fon'un teklifleri yeterli bulmaması nedeniyle teklif verme süresini uzatması Finansbank'ı harekete geçirmiş ve Grubu'tan son anda Pamukbank'a teklif çıkmıştı.

TMSF'den Türk Nippon Sigorta, Es Yatırım, Sümer Leasing (Yeni Adı Dari Leasing), İktisat Portföy Yönetimi şirketini satın alarak adını duyuran Libya kökenli işadamı Hussein Nuaman Soufraki ise, Türkiye'de bir bankaya sahip olma iddiasında. Finans sektöründe hemen hemen her dalda bir şirketi Fon'dan satın alarak Türkiye'de büyüyen Soufraki'nin sahip olduğu HNS Group, Ortadoğu, Kuzey Amerika ve Avrupa'nın büyük müteahhitlik gruplarından biri. Soufraki Grubu, ayrıca dünyada bir çok ülkede satın alma yoluyla yatırımlar gerçekleştiriyor.

BİR DÜNYA DEVİ
Hussein Nouman Soufraki'nin sahibi olduğu HNS Grup, Ortadoğu, Avrupa ve ABD'nin en önemli müteahhitlik gruplarından biri. Otelcilik turizm ve gayrımenkul işletmeciliği konularında da faaliyet gösteren Uluslararası HNS Grup'un Kanada Montreal'de 200 milyon dolarlık Le Mirage projesi ile, Dubai'de 150 milyon dolarlık tatil köyü projesi tamamlanmak üzere.

Grup, bünyesindeki DARİ İnşaat ile Kanada, İngiltere, Fransa, İtalya'da 5 yıldızlı otel, ultra lüks konut ve iş merkezleri inşa edip aynı zamanda bunların işletmeciliğini de yapıyor. Kanada'nın en büyük otellerinden 320 odalı Crown Plaza Montreal'in de işletmecisi ve sahibi.

Ayrıca Malezya'da (Penang Adası ve Kuala Lumpur) iki ayrı yatırım projesi de devam ediyor. Bireysel emeklilik alanına da girmeiyi hedefleyen grup, finans piyasalarında iyi bir takım kurmayı hedefliyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır