kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Onun değil genlerinin suçuymuş!

Yedi kıtadan, 16 bin kişi üzerinde bir araştırma yapıldı ve bilimsel olarak kanıtlandı Aldatmak erkeğin genetik özelliğiymiş. Buna göre erkeğin hayatına ayda ortalama iki kadın giriyor!

Eşlerini aldatan erkeklerin ağzında hep aynı bahane vardır Ne yapayım, bu benim genlerimde var. Erkek aldatmadan duramaz...

Dünyanın dört bir tarafındaki erkeklerin bu bahanesi artık tescillendi. Yapılan son araştırmalarda aldatmanın erkeğin genetik özelliği olduğu, yetiştirilme şekli nedeniyle de aldatma eğilimi gösterdikleri belirlendi.

Amerika'nın saygın gazetelerinden Washington Post'un yer verdiği çevresel faktörlerin etkisinin ses getireceği, aynı zamanda da birçok yönden eleştirileceği belirtildi. Amerikan Bradley Üniversitesi uzmanları, dünyanın 7 kıtasından 16 bin 288 kişi ile görüştü. Ankete katılanlara, bir ay içinde ortalama kaç kişiyle birlikte oldukları soruldu. Buna göre, erkeklerin hayatına ayda ortalama 2 kadın giriyor, kadınların hayatına ise ortalama 0.78 erkek... Ayrıca erkekler 10 yıl içinde en az 6 kadınla birlikte olmak isterken, kadınlar 2 erkekle oluyor. Bunun yanı sıra, erkekler için yeni tanıştıkları bir kadın ile seks yapmanın bir sakıncası yok. Kadınlar ise bu fikre soğuk bakıyor.

ERKEKLER SEKSİ KISKANIYOR
Konu aldatmaya gelince de yine büyük bir fark ortaya çıkıyor. Erkekler; eşleri başka biri ile seks yapınca bunu "aldatmak "olarak görüyor. Kadınları en çok kıran ve "aldatılmış" hissetmelerine neden olan şey de partnerlerinin başka birini sevmesi... Seks onlar için çok büyük bir önem taşımıyor. Araştırmaya göre, heteroseksüel erkeklerin yüzde 25'inden fazlası, hayatında birkaç kadın istiyor. 'Gay'lerin yüzde 29.1'i, biseksüel erkeklerin ise yüzde 30.1'i en az bir partner istiyor. Kadınlarda ise bu oranlar çok daha düşük. Heteroseksüel kadınların yüzde 4.4'ü, eşcinsellerin 5.5'i ve biseksüel kadınların ise yüzde 15.6'sı en az bir partner istediğini belirtiyor.

KADINLAR SEKSTEN UTANIYOR
Uzmanlar, bu sonuçları elde ettikten sonra nedenlerini araştırmaya başladı. Uzun süredir aldatmanın genlere bağlı olduğu belirtiliyor, bunun üzerine çalışmalar yapılıyordu. Ancak şimdi durum değişti. Gazeteye konuşan sosyologlar, tek nedenin çevresel faktörler olduğunun altını çizdi. Ohio State Üniversitesi'nden Terri Fischer bu konu hakkında şu yorumu yaptı Bazen sınıfta araştırmalarımızdan söz ediyorum. Konu cinsel hayata, aldatmaya gelince erkekler daha dik oturuyor. Kızlar ise fazla konuşmuyor. Aldatmanın kökeni tamamen çevreden kaynaklanıyor...

Bilimadamı bunun nedenini ise şöyle açıklıyor Çünkü erkekler kendilerini o zaman daha güçlü hissediyorlar. Bir erkek çocuk büyümeye başladığı zamandan itibaren "sen erkeksin, yaparsan bir şey olmaz" cümlesini duyuyor ve bunun etkisi altında kalıyor. Erkeğin seks hayatı gurur meselesi olurken, kadınınki utanç kaynağı olarak görülüyor...

ERKEKLER TEŞVİK EDİLİYOR
Ayrıca bilimadamı kadınların genellikle seks hayatları hakkında yalan söylediklerine de değinerek "Genellikle gerçekten kaç kişiyle birlikte olduklarını söylemiyorlar. Bu utangaç olmalarından kaynaklanıyor. Ankete katılanlara porno izleyip izlemediklerini soruyoruz. Kadınların belirttiği rakamlar erkeklerinkinin yarısından da az. Bu gerçek olamaz" dedi.

Los Angeles eyaletindeki California Üniversitesi psikologlarından Pamela Regan ise şöyle konuştu "Siz hiç 'Haydi kızım. Artık seks yapma zamanın geldi' diyen bir anne-baba gördünüz mü? Erkek çocukları teşvik ediliyor resmen sekse. Kızlara ise tutucu davranıyorlar. Tabii bu bulundukları bölgeye de bağlı, fakat genellikle durum aynı. Ayrıca erkekler kendilerini, hayatlarına ne kadar çok kadın girerse o kadar başarılı görüyorlar. Bunun genlerle bir ilgisi yok."

Erkekler güzel kadın arıyor kadınlar zengin, güçlü erkek
Aynı ekip tarafından yapılan bir diğer araştırmada da; erkeklerin genç ve güzel kadınları arzuladıkları, kadınların ise zengin ve güçlü erkek aradıkları belirlendi. Bu araştırmaya göre erkekler, yanlarında güzel bir kadın olmasından gurur duyuyorlar.

Kadınlar ise kendilerine bakabilecek, çocuklarını iyi yetiştirebilecek erkeklerle birlikte olmayı tercih ediyorlar. Bunun yanı sıra, araştırmada erkeklerin evli olmalarına rağmen flört etmeyi daha çok sevdikleri, yeni insanlarla tanışmaktan kadınlara oranla daha fazla hoşlandıkları da ortaya çıktı. Nortwestern Üniversitesi psikologlarından Alice Eagly "Erkekler için güç ve statü çok önemli. Kadınlar ise daha duygusal davranıyorlar" yorumunu yaptı. Haberde farklı görüşler bildiren uzmanların ortak oldukları tek noktanın "genlerin insanlara ne yapacaklarını göstermemesi" olduğu, çevrenin ve içinde yetişilen kültürün kişinin davranışlarında büyük rol oynadığına dikkat çekildi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır