kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Sırtından sopa eksik olmuyor

Çocuklar Duymasın'ın 'Light Selami'sini kurmaca bulanlar bir de Almanlar'ın 'Süper Light' erkeğinin gerçek hikâyesini okusun

Atv'de yayınlanan "Çocuklar Duymasın" dizisinin "Dominant Teyze-Light Selami" tiplemelerinin yaşayan 'kahramanları' Almanya'da ortaya çıktı. Eşi Gisela S'den her gün yediği dayaklarla canından bezen Manfred S. sonunda cesaretini toplayıp boşanmaya karar verdi. Almanya'nın 50 yaşındaki "Süper Light" erkeği Manfred S., boşanma kararını hayata geçirmeye çalışırken, kendisine hayatı zindan eden eşine karşı teşhir kampanyası yürütmeyi de ihmal etmiyor.

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild'e içini döken Manfred, karısı Gisela S.'den (49) her gün dayak yediğini, artık dayanamadığını ve boşanmaya karar verdiğini söyledi. Karısından çok korktuğunu çekinmeden dile getiren Manfred'in hikayesi Bild'de şöyle anlatılıyor "Manfred bilgisayar uzmanı, eşi ise anaokulu öğretmeni. Çift, 15 yıl önce evlenmiş. İlişkilerinin başlangıcında bir sorunları yokmuş. Ancak zaman ilerledikçe, Gisela değişmiş, bambaşka bir insan olmuş. Eskiden sabahları eşini öpmeden evden çıkmıyorken son birkaç yıldır yüzüne bile bakmaz olmuş. Ve üç yıl önce, ilk tokat gelmiş."

ELİNE NE GEÇİRDİYSE ONUNLA DÖVDÜ
"Bundan üç yıl önce, bana ilk tokatını attı. Annemi ondan daha çok sevdiğimi, çok kötü davrandığımı ve artık buna dayanamadığını söyledi. Ben cevap veremeden de vurmaya başladı" diyen Manfred, o günden sonra bir daha normal kavga edemediklerini ifade ediyor.

Hatta Gisela'nın ilerleyen zamanlarda sadece tokat atmakla kalmadığını, tencere, tava, hatta sopayla dahi kendisini dövdüğünü anlattı "Öyle dövüyordu ki, her defasında doktora gidiyordum. Üstüm başım kan içinde kalıyordu. Birkaç kez burnum, köprücük kemiğim kırıldı. Bazen uzun süre telefonla konuştuğum için üzerime saldırdığı bile oluyordu. Ağlıyordum. Darbelerinden çok, kurduğu cümleler kalbimi kırıyordu. Ben onu sevdiğim için kötü bir şey söylemeye bile kıyamazken, o bana 'Yakında ölürsün' diyordu."

"EVLİLİĞİMİ KURTARACAĞIM"
Ancak Manfred, yaşadığı kabus dolu üç yıla rağmen bir kez bile boşanmayı aklından geçirmemiş. Çünkü eşi olmadan yaşayamayacağını düşünüyormuş. Öyle ki, işine gidemez olmuş. Ruh sağlığı, arkadaşlarıyla olan ilişkisi bozulmuş. Herkes yaşadıklarını bildiği için evden dışarı çıkamıyormuş utancından. Doktorlardan da utandığı için her seferinde farklı bir hastaneye gidiyormuş kavgalarının ardından.

Ama tahammülün de bir sınırı olduğunu hatırlayan Manfred nihayet, birkaç gün önce ayrılık kararını verebilmiş "Artık kendime daha fazla zarar vermemem gerektiğini düşünüyorum. Gisela'yı hala çok seviyorum. Sevgim hiçbir zaman azalmadı. Ama böyle devam edemem."

Manfred'e vurduğu için bir kez bile pişman olmayan Gisela ise boşanma taraftarı değil. "Korkunç teyze" Gisela, "Ona hiçbir zaman neden böyle davrandığımı anlatamadım. Daha doğrusu denedim, ancak anlamadı. Çok inatçı. Ben de onu çok seviyorum. Tek istediğim daha dikkatli olması ve sevgisini göstermesi" diyor. Gisela S. gazeteye yaptığı açıklamada Manfred'den vazgeçmeye hiç niyeti olmadığını haykırıyor "Evliliğimi kurtarmak için sonuna kadar savaşacağım."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır