kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Babanın acı infazı

ABD askerlerine Saddam yanlılarının yerlerini gösterdiği iddia edilen Iraklı Sabah Kerbul, töreler gereği babası ve kardeşleri tarafından öldürüldü

NEFRET MAHKEMESİ
Irak'ta Uday ve Kusay'ın öldürülmesinden sonra gündeme gelen 'muhbirler' Amerikan askerlerinin yeni sorunu oldu. Çünkü halk, büyük öfke beslediği askerlerden sonra hedef olarak onlarla işbirliği yapan kendi vatandaşlarının peşine düşmeye başladı. Sabah Kerbul da böylesi bir töre cinayetinin kurbanı oldu. Bağdat yakınlarındaki Thuluya kasabasında Amerikan askerleri kısa süre önce ülkede karışıklık çıkaran Saddam yanlılarına karşı operasyon düzenledi.

YAŞLILARIN KARARI
Operasyonda çıkan çatışmada 4 Iraklı yaşamını yitirdi. Ölenlerin yakınları ve kasaba sakinleri hem Amerikan askerlerini, hem de onlara muhbirlik yaparak Saddam yanlılarının yerini söyleyen genç Sabah Kerbul'u hedef seçti... Kasabanın ileri gelenleri Sabah Kerbul'un ailesini çağırdı. Yapılacak şey belliydi. Operasyonda öldürülen dört Iraklı'nın 'intikamı' Kerbul'dan alınacaktı. Öldürülenlerin yakınları Kerbul'un da hayatına son verilmesi gerektiğini söylüyordu.

BİLE BİLE ÖLÜME GİTTİ
Kasabanın ileri gelenleri Kerbul'un babasına şartı koştu Ya oğlunu sen ve ailen öldürürsünüz, ya da biz... Baba kararını verdi ve oğlunun cezasını kendilerinin vereceğini söyledi ve diğer iki oğluyla birlikte şafak sökmeden Kerbul'un odasına girdi. Genç adam başına gelecekleri anlamıştı. Bu yüzden de hiç direnmedi. Kasaba sakinlerinin gözleri önünde onu Dicle nehrinin kıyısına götürdüler. Babası silahını en büyük oğlu olan Kerbul'a (28) doğrulttu.

YÜREĞİ DAYANMADI
İki el ateş etti. Biri bacağından, diğeri sırtından girdi. Yere yığılan Kerbul hâlâ nefes alıyordu. Babası da sinir ve acıdan bayıldı. Bu kez kardeşleri ateş açtı ve göğsünden vurup öldürdüler... Kardeşi Salih, "Onu öldürmek hiç de kolay değildi bizim için" derken babası Sabah Salim "Ben de bir baba yüreği taşıyorum. O benim oğlumdu. İbrahim Peygamber bile oğlunu öldürmek zorunda kalmamıştı. Ama beni buna mecbur bıraktılar" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır