kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Direnişe devam

Irak'In devrik lideri Saddam Hüseyin'in yeni bir kaseti daha ortaya çıktı. Merkezi Katar'da bulunan El Cezire televizyonu, devrik lidere ait olduğu ileri sürülen bir kaset yayınladı.

Saddam, geçtiğimiz Pazar günü kaydedilen kasette Irak halkına mesaj gönderdi. Irak'taki direnişin devam etmesini isteyen Saddam, konuşmasında para karşılığı ABD askerlerine yardım eden Iraklılar'a gönderme yaptı ve "Yenilgi ve acı duygusu, bazı insanları düşmana silah doğrultmak yerine servet sahibi olmaya itebilir. Halktan, devleti korumasını ya da değerlerini direnişe bağışlamasını istiyorum" dedi.

KARDEŞİ, UDAY'IN CESEDİNİ İSTEDİ
Saddam'ın kızları Raghad ve Rana, çocuklarıyla birlikte Ürdün'e sığındı. Ürdün Kralı Abdullah'ın girişimiyle sığınma verilen ve başkent Amman'a geçen kızların asıl istediklerinin İngiltere'ye yerleşmek olduğu belirtildi. 9 çocuklarıyla Ürdün'e sığınan Raghad ve Rana, dün Amerikalı yetkililerle resmen temasa geçti ve ağabeyleri Uday ile Kusay'ın cesedini istedi. Kızkardeşler, ağabeylerini İslam kurallarına göre defnetmek istediklerini belirtti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır