kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Fas Kralı, AKP'yi kapatıyor!

Kral Muhammed, İslamcı partilere izin vermeyeceğini söyleyerek yasa hazırlanmasını emretti. Yasa çıkınca Adalet ve Kalkınma Partisi (JDP) kapanacak

Kuzey Afrika ülkesi Fas, İslamcı partileri kapatma kararı aldı. Tahta çıkışının 4'üncü yılını görkemli törenlerle kutlayan Kral Muhammed, yaptığı açıklamada "din, etnik ya da bölgesel tabanlı" hiçbir partiye izin vermeyeceklerini açıkladı. Mecliste yasa hazırlanacağını da belirten Kral'ın kararından etkileneceklerin başında AKP yani Adalet ve Kalkınma Partisi (Justice and Development Party) geliyor. Ülkesinde değişim rüzgarları estiren genç Kral konuşmasında, "Kimse İslam'ı güce ulaşmak için bir zıplama tahtası olarak kullanamaz. Bunu kullanarak terör eylemleri yapılmasına da izin vermem" dedi.

Kısa süre önce yapılan yerel seçimlerden ülkenin üçüncü siyasi partisi olarak çıkan AKP'nin yöneticileri şiddete karşı, ılımlı İslamcı bir hareket olduklarını söylüyor. Ancak Kral, İslam'ı kendi tekellerinde gibi gösterip bunu kullanarak kimsenin siyaset yapmasına izin vermeyeceklerini belirterek "Fas geleneklerine aykırı dini doktrinlerin yayılmasına imkan tanımayacağım" dedi.

Kral'ın en kısa sürede hazırlanması için emir verdiği yasa kabul edilir edilmez AKP kapatılacak. Konuşmasında AKP adını geçirmeden İslamcı partilere seslenen Kral Muhammed, "Hiçbir parti ya da grup İslam'ın sözcüsü ya da koruyucusu olduğunu söyleyemez." dedi. AKP Başkanı Abdülkerim el Hatip konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır