kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Sorgu zamanı Mr. Blair

BBC'nin köstebeği olmakla suçlanan Dr. Kelly'nin intiharını araştıran Lord Hutton, İngiltere Başbakanı Blair ile Savunma Bakanı Hoon'un da ifadesini alacağını belirtti

İngiltere Başbakanı Tony Blair, hakim karşısına çakacak. Savunma Bakanlığı'nda görevli bilimadamı ve aynı zamanda eski silah denetçisi David Kelly'nin esrarengiz ölümünün ardından açılan soruşturmayı yürüten hakim Lord Hutton, Blair'den ifade vermesini isteyeceğini açıkladı. Dün resmen başlatılan soruşturma öncesi Hutton, konuşmasının ilk 35 dakikasında soruşturmayı nasıl yürüteceğini, bu süre zarfında kimlerle görüşüleceğini ve gelişmelerin internetten de duyurulacağını anlattı.

Kitle imha silahı uzmanı Kelly, BBC'nin İngiltere hükümetinin Irak Savaşı'na neden gösterdiği kaynakları abarttığını BBC muhabiri Anderw Gilligan'a anlatan "köstebek" olmakla suçlanıyordu.

18 Temmuz'da evinin yanındaki ormanlık alanda Kelly'nin cesedinin bulunması üzerine BBC ve hükümet arasındaki gerginlik arttı. Hükümet BBC'yi Kelly'nin arkasında durmamakla, BBC de hükümeti intiharına neden olmakla sorumlu tuttu. Blair dışında Baş Danışmanı Alastair Campbell ve Savunma Bakanı Geoff Hoon Kelly'nin adını "köstebek" olarak da telaffuz ettikleri için BBC'nin hedefiydi.

"HEMEN GELEBİLİRİM"
Olayın patlak verdiği ilk günlerde Uzakdoğu gezisinde olan Blair, dün 3 haftalık tatile çıktı. İsterse tatilini iptal edip ifade vermeye gelebileceğini söyleyen Başbakan'a komisyon başkanı Hutton gerek olmadığı yanıtı verdi. Blair'in yanı sıra Bakan Hoon, Alastair Campbell, olaylı sonuçlanan haberi yapan BBC muhabiri Andrew Gilligan, BBC Müdürü Gavyn Davis, BBC Haber Müdürü Gavin Hewitt ve Kelly'nin eşi de soruşturma kapsamında Hutton'a ifade verecek.

CNN televizyonu ise ifadeleri alacak hakim Hutton'un en merak ettiği 2 konuyu şöyle aktardı

* Kelly'nin göğsünde 4 adet elektrokardiyografi bandı bulundu. Kelly, bunlarla ne yapıyordu?

* Kelly güneş gözlüğü ve saatini intihar öncesi oldukça düzgün biçimde çıkarıp yanına koymuştu. İntihar stresi yaşamadı mı?


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır