kapat
26.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

BDDK, Adabank'ta yönetimi değiştirdi

Kurum, Adabank'ın mali polis eşliğinde Genel Müdürlük binasına yaptığı şok baskınla yönetime el koydu. BDDK bankanın faaliyetlerinin sürdüğünü açıkladı

Mali Şube yetkilileri eşliğinde Uzan Grubu'na ait olan Adabank'a dün akşam saatlerinde şok bir baskın yapan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankanın yönetimini değiştirdi.

Adabank'ın yönetim ve denetimine el koyan BDDK'dan yapılan yazılı açıklamada, kurumun 3 Temmuz'da İmar Bankası'nın bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme yetkisinin kaldırıldığı hatırlatılarak, "Aynı hakim sermayedar grubun diğer bankası Adabank'taki gelişmelerin yakından takibini teminen, Bankalar Kanunu'nun 14. maddesinin 1. fıkrası uyarınca BDDK'nın 25 Temmuz'daki 1102 sayılı kararı ile Kaya Zatitürk ile Ahmet Özer dışındaki banka yönetim kurulu üyeleri görevlerinden alınmış ve yerlerine gerekli atamalar yapılmıştır" denildi. Ayrıca BDDK'nın açıklamasında "Daha önce, anılan kanunun 14. maddesi uyarınca BDDK tarafından Adabank yönetim kurulu üyeliklerine atanan Kaya Zatitürk bankanın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, Ahmet Özer ise Genel Müdürlük görevine atanmıştır'' ifadesine yer verildi. Bu arada açıklamada, bankanın, BDDK'nın gözetim ve denetimi altında faaliyetlerini sürdürdüğü, bu bakımdan gerek tasarruf sahiplerinin gerekse yatırımcıların endişe duymalarını gerektirecek herhangi bir hususun bulunmadığı da kaydedildi.

BANKANIN HER KATI İNCELENDİ
BDDK yetkilileri dün akşam saat 1800 sularında Mali Şube yetlilileri ile birlikte Adabank'ın Mecidiyeköy'deki Genel Müdürlük binasına geldi. Adabank'ın bulunduğu binanın her katını tek tek inceleyen Mali Şube yetkilileri banka çalışanlarının kimlik tespiti ile uğraşırken, BDDK yetkilileri de binadaki kayıtları aramaya koyuldu. Adabank Genel Müdürlük binasında Rumeli Net'de de inceleme yapan yetkililerin çalışması saat 2300'a kadar sürdü.

İmar'ın personeli arandı
BDDK, Mali Şube ekipleri ile birlikte yaklaşık 5 saat süren bir operasyonda İmar Bankası'na el konulduğu günün ertesinde 130 banka personelinin Adabank'a geçirildiği ve İmar'ın muhasebe kayıtlarının da Adabank'a taşındığı yönündeki ihbarını da değerlendirdi. İmar Bankası'ndan istifa ettirilerek, Adabank'a geçirilen personelin 15'inin off-shore'dan, 12'sinin bilgi işlemden sorumlu personel olduğu, geri kalanın ise üst düzey Genel Müdürlük çalışanı olduğu belirtildi. Mali Şube ekiplerinin verdiği bilgiye göre 130 personel ile birlikte Adabank'ın Genel Müdürlük binasına kaçırıldığı ifade edilen İmar Bankası'nın kayıtları da incelemeye alındı. Bu arada Mali Şube Müdürlüğü görevlileri, Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda, İmar Bankası'nın bilgi işlem operasyonlarını yöneten Merkez Yatırım ve Ticaret A.Ş.'de bilgisayar programcısı olarak çalışan İbrahim Halil Karaca'yı gözaltına aldı.

Yavuz BARLAS


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır