kapat
26.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

5 katrilyon liraya SSK yaklaşımı

SSK Yasası'yla kurumun 5 katrilyon liralık alacağı yeniden yapılandırılıyor. Sağlık ve sigorta işleri birbirinden ayrılırken, 168 bin çalışan Sosyal Güvenlik Kurum Başkanlığı'na bağlanıyor

IMF'nİn Temmuz sonuna kadar Meclis'ten çıkarılmasını istediği sosyal güvenlik kuruluşlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin iki kritik yasa dün saat 05.00'e kadar süren maraton sonunda kabul edildi. Yasaların kabul edilmesiyle sosyal güvenlikte sağlık ve sigorta işleri birbirinden ayrılırken üçlü bir çatı yönetim oluşturuldu.

SSK ve Bağ-Kur, Sosyal Güvenlik Kurum Başkanlığı'na bağlı hale getirildi. Hemşireden doktora, genel müdürden daire başkanına kadar 168 bin 61 kadro verildi. SSK Yasası'nın tümünün oylamasında karar yeter sayısı bulunamadığı için son oylama ise Salı gününe kaldı.

BORÇLAR YAPILANDIRILDI
Yapılan değişiklikle, prim borçlarını ödemeyen SSK ve Bağ-Kur'luların borçları yeniden yapılandırıldı. 30 Haziran 2003 sonu itibariyle tahakkuk eden prim, gecikme zammı ve diğer alacaklar mükelleflerin ödeme gücüne göre yeniden yapılandırılacak. Faiz oranları ise, devlet iç borçlanma senetlerinin aylık ortalama bileşik faiz oranına göre belirlenecek. Borç ayın sonuna kadar ödenmediğinde ilk ay yüzde 10, diğer aylarda devlet iç borçlanma senetlerinin ortalama faizi bileşik bazda uygulanacak. Yasadan yararlanmak isteyenler yasanın yürürlük tarihinden itibaren 30 gün içinde müracaat edecekler. SKK'nın 5 katrilyonluk alacağı bulunuyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır