kapat
26.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Ek Motorlu Taşıt Vergisi eylül ve ekimde alınacak

Maliye'nin hazırladığı yeni taslakla, tüm araçları kapsayan ek vergi eylül ve ekimde ödenecek. İlk taksidi ödeyenler ise mahsuplaşmaya gidecek

Maliye, Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği Ek Motorlu Taşıt Vergisi'ni yeniden çıkartmak için düğmeye bastı. Gelirler Genel Müdür Vekili Osman Arıoğlu, hazırlanan taslakta taşıtı olanlardan yine 2 taksitte Ek Motorlu Taşıt Vergisi alınmasının öngörüldüğünü söyledi. Arıoğlu, yeni taslakta Ek Motorlu Taşıt Vergisi'nin ilk taksidinin Eylül sonuna kadar, ikinci taksidinin Ekim ayı içinde ödenmesinin öngörüldüğünü söyledi. Yeni düzenlemede, "Yeni kanun çıktıktan sonra kimin elinde araç varsa, vergiyi onun ödemesi''nin esas alındığını kaydeden Arıoğlu, "Anayasa Mahkemesi kararlarını da dikkate alacağız'' dedi.

MAHSUP EDİLECEK
Arıoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği düzenleme çerçevesinde Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ilk taksidini yatıranların ödedikleri verginin mahsup edileceğini ve ikinci taksidi ödeyeceklerini söyledi.

Osman Arıoğlu, Ek Motorlu Taşıt Vergisi için çıkarılacak yeni yasanın yürürlüğe girmesinin ardından yıl sonuna kadar geçecek sürede yeni taşıt alacakların da ek verginin tümünü ödeyeceğini belirtti. Arıoğlu, "Örneğin ekim, kasım ya da aralıkta taşıt alacaklar da bu vergiyi ödeyecek. Bunlara, 1-1.5 ay gibi belirli bir süre vereceğiz. O sürede verginin tümünü bir defada tahsil edeceğiz'' dedi.

Gelirler Genel Müdür Vekili, yeni düzenlemede taşıtın sahibi kimse onun vergi ödemesi prensibiyle hareket edildiğine de dikkat çekerek, "11 Nisan'da yürürlüğe giren Yasa öncesi taşıtını satan ve iptal edilen kanun gereği verginin ilk taksidini ödeyenlere'' de bu verginin iade edileceğini kaydetti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır