kapat
23.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GÜRCAN BİLGİÇ


Riskli kararlar

F.Bahçe hazırlık maçlarını oynadıkça gereksinimler veya artılar ortaya çıkıyor. Daum'un yaptığı planda öncelikle defansif önlemler vardı. Alman hoca, transfer politikasını da buna göre belirledi. Brezilya'dan iki stoper, bir kaleci, bir santrfor alınacaktı. Oynanan iki maç sonucunda kaleci ve defanstan yana pek sorun olmadığı gözüktü. Elbette Volkan ve Recep uzun süre oynamamanın getirdiği maç eksikliğini yaşıyorlar. Zaman zaman acemice hareketlerini izliyoruz. Fakat şans bulup, kendilerini geliştirdikçe bunlar da ortadan kalkacak.

Ümit Özat ve Luciano'lu defans, ikinci lig ekibi olmasına rağmen mücadeleci bir takım olan Aachen karşısında fazla zorlanmadı. Orta saha ise belki de takımın en iyi bölümü.

Kanatlar çalışmıyor
F.Bahçe'yi bu maçlarda zorlayan taraf, iki kanattan da rakip kaleye top taşınamamasıydı. Ne Aurelio, ne de Tuncay maç içinde kulvarlarını çok kullanmadılar. İkili konuşmalarımızda Daum da, bu görüşü doğruladı. Alman hocanın sezon başlarken yaptığı planlar ile şimdikiler arasında değişim olduğunu gözledik. Daum, "Eğer kaleciye ihtiyacımız olmasa bir kanat oyuncusu alırdık" dedi. Kısıtlı yabancı kontenjanına rağmen Türkiye'den transfer yapamama handikapı F.Bahçe'nin bundan sonra alacağı oyuncuların yabancı olmasını zorunlu kılıyor. Burada bir tercih yapmak zorundalar. Hooijdonk gibi bir santrfor getiriyorsanız; ona top taşıyacak orta sahayı da bulmak zorundasınız. Hollandalı yıldız oynadığı 180 dakika içinde tek kafa vuruşuna bile çıkamadı. En net vuruşunu kaleye 1 metre mesafeden attığı golle yaptı. Maçları sanki misafir sanatçı gibi oynadı. Takım olarak F.Bahçe'nin de son paslarda Tuncay'ı tercih etmesi de dikkat çekici başka bir nottu.

Daum, takımınının yakaladığı gol pozisyonlarının hemen hepsini kanat akınları ile bulduklarını anlatıyor. Ve nerdeyse Almanya'daki hazırlık döneminin tamamı bu çalışmalar ile geçiyor. Sorunu takım içinden çözüp, kendisinden öncekilerin başaramadığını başarmak istiyor.

Yıldırım'ın kumarı
Bu arada İstanbul'da da gelişmeler yaşanıyor. Başkan Aziz Yıldırım, yaklaşan kongre öncesinde altyapıdaki Tahir Kıran ve ekibini görevden aldı. Yıldırım, 5 yıldan bu yana sürdürdüğü yıldız oyunculu ve pahalı faturalı transfer politikasından da vazgeçip, takımı gençleştirme ve ileriye dönük ekip kurma oluşturma çabasının içine girdi. F.Bahçe şu andaki kadrosu ile kaliteli oyunculara sahip. Ancak bu gençlerin henüz kariyerleri yok. Yani yönetim büyük takımların hiçbir zaman göze alamayacakları bir riske girdi. Şubat'taki kongrede başkan Yıldırım aday olmayacağını yanındakilere söylüyor. Ancak yarattığı takımın performansı da kararını etkileyebilir. Yine Yıldırım muhalifleri de Şubat ayını bekliyorlar. Onlar da takımdan ve Daum'dan umutlu. Ancak Aziz Yıldırım'ın bundan sonra F.Bahçe'ye yarar getirmeyeceğini düşünüyorlar.

Yıldırım'ın devam edip, etmeyeceğini liglerin başlaması ile birlikte daha net göreceğiz. Eğer geçen sezonki gibi sahada takımın hakları yenirken, suskun kalırsa bilin ki gidiyor


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır