kapat
23.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

REFİK DURBAŞ


İslama saygı...

Sayın İsa Karataş'ın 11.06.2003 tarihli "SABAH Posta Kutusu"ndaki yazısı ve benim, 17.06.2003 tarihli cevabımda, bir din mensuplarının yanlışlarının o dinin kendisine mal edilmemesi fikri işleniyordu. Ben, eleştirilmeye aşırı duyarlılık gösteren Hıristiyan dünyasının, kendi din adamlarınca İslama ve onun Peygamberine sürekli yöneltilen hakaret, sövgü ve iftiralara karşı duyarlılık ve tepki göstermeyerek çifte standart uyguladıklarını belirtmiştim. Sayın Karataş'ın buna, 09.07.03 tarihli "Yine Hıristiyan Sorunu" başlıklı cevabını ise yanıltıcı buluyorum.

TIME'ın makalesinin İslam dinine ve Peygamberine küfür ve hakaret içerdiğini bildiği halde, Sn. Karataş, bunu, "'Batılı Hıristiyanların' İslam hakkında yalan yanlış şeyler yazması" şeklinde hafifletmeye çalışıyor. "Yalan yanlış haber" ile "küfür, hakaret ve iftira" eşdeğer tutulamaz, her ikisine de benzer yanıtlar, tepkiler verilemez.

TIME'da yayımlanan şekliyle Jerry Vines adlı papaz tarafından Hazreti Muhammed'e yapılan sövme ve hakaretin bir benzeri Hazreti İsa'ya karşı yapılmış olsa idi, en başta BEN buna karşı çıkar, protesto ederdim. Çünkü İslam dini peygamberler arasında ayırımı yasaklar, hepsine üstün saygı göstermeyi emreder. Sn. Karataş'ın faturayı "Batılı Hıristiyanlar"a kesmesini samimi bulmuyorum. İnternet'teki Türkçe Misyonerlik sitelerinde, manayı kasten olumsuz yöne saptırmak üzere, eksik ve yanıltıcı alıntılar yaparak Kuran ayetlerini çarpıtanlar, böylece İslam hakkında "yalan yanlış" yargıda bulunanlar, "Batılı" değil, vatandaşımız veya yurdumuzda yerleşik Hıristiyan "Din adamları" ve misyonerlerdir. Müslümanların Hıristiyanlıkla ilgili en ufak bir dil sürçmesinde hemen şiddetle protestoya kalkışanlar da yine onlardır. Son söz Benim "çifte standart" tespitim bir suçlama değil, bazı vicdanları, hiç olmazsa kalben, özeleştiriye ve adil davranmaya özendirme çabası idi! Dr.FATİH GÜNEREN

Sağlık Bakanlığı'nın açıklaması
30.06.2003 tarihli SABAH Gazetesi'nde yer alan "Kobay Bebek Skandalı" başlıklı haber üzerine Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın talimatları üzerine Bakanlığın İlaç Eczacılık Genel Müdür Vekili Dr. Mahmut Tokaç'ın açıklamasıdır

"Gazete haberinde yer alan "Roteshield" adlı aşı ile ilgili olarak Bakanlığımıza yapılmış herhangi bir başvuruya kayıtlarımızın tetkikinde rastlanmamıştır. Aynı gazete haberinde FDA'de yasaklanan ilaçlar listesinde olduğu belirtilen Dexfenfluramine etken maddeli ilaca 1997'den, Astemizole etken maddeli ilaca 1999'dan, Cisapride etken maddeli ilaca ise 2000'den bu yana ithal izni verilmemektedir. Mibefradil adlı etken maddeyi içeren Posicor adlı ilacın ruhsatı iptal edilmiştir. Bromfenac, Rotashield, Grepafloxacin ve Trogfiazon'e ait Genel Müdürlüğümüz kayıtlarında bir bilgiye rastlanmamıştır."

Üzücü benzetme...
30.06.2003 tarihli SABAH Gazetesi'nde "New York Times"dan aktarılan "Yeni tartışma Google, Tanrı mı?" başlıklı yazıda Alan Cohen'in Allah inancı olmayan ya da Yaratıcı'yı kimbilir o aciz beyniyle algılayan bir kişinin benzetmesi yer alıyordu.

Hem New York Times'de hem de SABAH gibi büyük bir gazetede, Allah için böyle bir benzetme yapılması üzücüdür. Ülkemizin nüfusu genç, bilgisayar ve internet yayılımı da bir hayli hızlı. Bu nedenledir ki, bu konudan etkilenebilecek çok fazla insan olabilir.

COŞKUN KANDEMİR (Emekli Öğretmen)


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır