kapat
23.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

NECATİ DOĞRU


Tayyip Erdoğan önce oğlunu göndersin!

Gazeteci de kusursuz, eksiksiz, mükemmel bir insan değil, her şeyi bilemez. Bazen güçsüz, beceriksiz, aciz kaldığı durumlar olur. Ne zaman bir gazetede "Milletvekili lojmanlarındaki katil kim?... Devletin hesaplarından sorumlu Sayıştay binasını kim yaktı?... Özel TİM'in kurucularından İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Kocadağ'ın, kaçak ülkücü Abdullah Çatlı'nın otomobilinde ne işi vardı?..." türünden soru başlıklı haberler görürseniz, hiç çekinmeden "gazetecinin aciz kaldığı durum" diyebilirsiniz.

Acizliğimi bağışlayın.

Sizce kim doğru söylüyor?

****

Recep Tayyip Erdoğan

"ABD bizden asker istiyor. Stratejik ortaklığımızı ileri götürüyoruz."

Abdullah Gül

"ABD, Irak için henüz resmi asker talebinde bulunmadı."

Büyükelçi Pearson

"Asker gönderme önerisi Türkiye'den geldi. Değerlendiriyoruz."

Evet ben aciz kaldım.

Bilemiyorum.

Üç tane önemli kaynak.

Üçü de farklı konuşuyor.

Kim doğru söylüyor?

****

Beceriksizliğimi de bağışlayın.

Tam bir yargıya varamıyorum.

Başbakan Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Abdullah Gül, acaba partilerinin tabanına "Biz Irak'a ABD'nin pisliğini temizlesin diye Mehmetçik göndermekten yana değiliz. Ordu bizi ABD'ye destek için zorluyor" mu diyorlar? Sonra da ABD'nin bugünkü yönetimi Bush'a yaranmak için Mehmetçiği pazarlık masasına mı sürüyorlar?

Alemi aptal...

Kendilerini akıllı mı buluyorlar?

Güçsüzlüğümü de bağışlayın.

Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımız gerçekten ne yapmak istiyorlar? Anlayamıyorum. Gerçekten Irak'ta hergün 2-3 askeri öldüğü için Türkiye'den yardım isteyen ABD için Mehmetçik gönderme pazarlığına mı giriştiler?

Böyle bir niyetleri varsa...

Önce oğullarını göndersinler...

****

Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül, oğullarını bugün Irak'ta; "Biz Saddam için savaşmıyoruz, biz topraklarımızı işgal eden Amerika'yı buradan kovmak için savaşıyoruz" diyen Arap gerillaların hergün 3-4 Amerikan askerini öldürdükleri "Sünni Üçgeni"ne göndersinler. Bizden, oğullarımızı ABD'den 3-5 dolar gelecek diye Güney Irak'a göndermeyi sonra istesinler. ABD ve İngiltere'nin bugünkü yönetimleri Irak işgalini kendi halklarına bile açıklayamıyorlar.

Bush ve Blair yalan söylediler.

Kitle imha silahı var dediler.

Bulunamadı.

Irak saldırısının hiçbir "ahlaki dayanağı olmadığı" çok net ortaya çıktı.

****

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin "tezkereyi reddederek" ne kadar doğru bir karar aldığı da en süzme kafalara bile dank etti. O dönemde ismi lazım değil gazetelerde tezkereyi savunan ve "ABD bizim ismimizi çizdi... Üçüncü dünya ülkesi olduk... Omzumuza konan talih kuşunu kaçırdık" diye Amerikan ağzıyla yazı yazan bazı kalemler şimdi; "Savaşmayan ordu, harbi unutur, Kuzey Irak'a Türk askeri gitmelidir. ABD ile Irak zemininde bozulan ilişkiler yine Irak zemininde böyle tamir edilir" diye yol göstermekteler. Bunlar da önce damatlarını Kuzey Irak'a göndersinler, sonra bizden oğullarımızı istesinler.

Mesajlarınız için: ndogru@sabah.com.tr


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır