kapat
23.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Dışişleri Bakanı Gül Bush yönetimiyle tek tek görüşecek

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Amerikalı meslektaşı Colin Powell'ın daveti üzerine dün akşam yerel saatle 20.00'da Amerika'nın başkenti Washington'a gitti.

Gül'ün, programı 4 günlük ziyareti boyunca çok yoğun olacak. Dışişleri Bakanı, bugün yerel saatle 10.30'da Washington Post gazetisini ziyaret edecek, 1200'da Türk Amerikan Konseyi'nin (ATC) Ritz-Carlton Oteli'ndeki öğle yemeğine katılacak. Öğleden sonra ise Amerikan Kongresi'nde temaslarda bulunacak ve saat 16.30'da Kongre'deki Türkiye Dostluk Grubu üyeleriyle biraraya gelecek.

Gül, yarın yine yerel saatle 13.00'da ABD Dışişleri Bakanı Powell'la makamında bir çalışma yemeğinde görüşecek Aynı gün saat 16.05'te de Başkan Yardımcısı Dick Cheney'le buluşacak. Dışişleri Bakanı, 25 Temmuz Cuma günü de sabah erken saatlerde Musevi derneklerinin temsilcileriyle görüştükten sonra, 11.00'da Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Köhler'le buluşacak. Bakan 14.00'da Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice'la biraraya geldikten sonra saat 17.00'da Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi yetkililerini kabul edecek. Gül, son olarak saat 18.00'da Türk basın mensuplarını Washington gezisi hakkında bilgilendirmek için bir basın toplantısı düzenleyecek. Bu programı takip edecek olan Dışişleri Bakanı'nın, 26 Temmuz'da Türkiye'ye dönmek üzere Washington'dan yola çıkması bekleniyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır