kapat
23.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Vekillere "belediye" yasağı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 20'nin üzerinde milletvekilinin gelecek yıl Nisan ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde belediye başkanlığı adaylığı için nabız yoklamaya başlamaları üzerine, Meclis'teki sandalye sayısının azalmaması için şimdiden tedbir aldı.

Erdoğan, "adaylık vizesi" için kendisine gelen milletvekillerini, "Kesinlikle bir milletvekilini belediye başkanlığına aday göstermeyi düşünmüyoruz" diyerek aday olmamaları için uyardı. Erdoğan, bu kararının gerekçesini, orman arazilerinin satışına ilişkin Anayasa değişikliği paketini örnek göstererek açıkladı. Erdoğan, görüştüğü milletvekillerine şunları söyledi "Orman arazilerinin satışından 25 milyar dolar bekliyorduk. 1 oy daha bulabilseydik değişikliğini yapacaktık. 366 oyda kaldık. Bir oy daha bulabilseydik bugün durum çok farklı olurdu. O zaman bir milletvekili, bize 25 milyar dolara mal oldu. Bundan herkesin ders çıkarmalı."

İSTANBUL İSTİSNA
Başbakan Erdoğan'ın sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için bir milletvekiline istisnai olarak "vize" verebileceği konuşuluyor. AK Parti'de İstanbul için Başbakan Yardımcıları Abdullah Gül, Mehmet Ali Şahin ve Abdüllatif Şener'in isimleri etrafında senaryolar üretiliyor. AK'de İzmir için de Işılay Saygın, Burhan Özfatura ve Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan'ın isimleri öne çıkmaya başladı.

Şamil TAYYAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır