kapat
23.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

AK Parti, orman için referandum da ısrarlı

Orman özelliğini yitiren arazilerin satışının gerçekleşeceğini söyleyen Başbakan, "referandumu bile göze aldık" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye yeni kaynak girişi sağlamak için orman özelliğini yitiren arazilerinin satışına ilişkin Anayasa değişikliğini mutlaka çıkaracaklarını belirterek, "Bunun için referandumu göze aldık" dedi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Erdoğan, ekonomideki olumlu gelişmeleri aktardı. Hükümet'in orman arazilerinin satışı için referandumu bile göze aldığını anlatan Erdoğan, bu düzenlemelerle kamunun çok yönlü kar edeceğini belirtti. Türkiye'nin borç faiz kısır döngüsünü aşması gerektiğini söyleyen Erdoğan,

"2-B uygulaması gerçekleşirse devletin karı sadece bu uygulamadan elde edeceği kaynakla sınırlı kalmayacaktır. Eğer bu tür kaynaklar olmazsa Hazine o miktarda borçlanma ihtiyacı hissedecektir. İşte bu tür kaynaklar Hazine'yi yeni borçlanmadan kurtaracaktır" dedi.

Bu konudaki Anayasa değişikliği konusunda milletvekillerinden destek isteyen Erdoğan, "Siz 2-B'yi Meclis'te üçte iki çoğunlukla geçireceksiniz ve referanduma gitmeden yasalaşmasını sağlayacaksınız" dedi.

GÜÇLÜ DEMOKRASİ
Türkiye'deki demokrasi ve siyaset geleneğinden bahseden Erdoğan, güçlü bir demokrasinin güçlü bir siyasetle sağlanabileceğini söyledi. Bazı çevrelerin siyasetin güçlenmesinden tedirgin olduklarını anlatan Erdoğan, geçmiş iktidarlar döneminde siyaset alanının daraltıldığını söyledi.

2 AY TATİL
Meclis'i yoğun bir temponun beklediğini söyleyen Erdoğan, vekillerin tatil süresini de uzattı. Meclis'in 1 Ağustos'tan itibaren tatile gireceğini anlatan Erdoğan, bir ay olarak beklenen tatil süresini 2 aya çıkardı. Erdoğan'ın "1,5-2 ay tatil yapacağız" sözleri milletvekillerini memnun etti.

CHP'DEN YANIT
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada AK Parti iktidarının orman niteliğini yitirmiş alanların satışı ile ilgili Anayasa değişikliği konusunda "köşeye sıkıştığını'' ileri sürerek, "Elbette biz dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyoruz ama dokunulmazlıkları kaldıracağız diye Maliye Bakanı'nın 2-B'sini meşrulaştırmaya, orman alanlarını birilerine peşkeş çekmeye niyetimiz yok. Tüccar siyaset demek ki bu. Öyle al gülüm ver gülüm yok'' dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır