kapat
23.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

'İstikrar' değil cepheye davet

Irak Merkez Komutanlığı (Centcom) Komutanı Orgeneral John Abizaid'in Cuma günü Türkiye ilettiği "İstikrar Gücü'ne Türk askerinin katılması" teklifi, Dışişleri'nde değerlendirmeye alındı.

Dışişleri'nden üstdüzey bir diplomat, SABAH'a şunları söyledi "ABD, Irak'ta deneme yanılma yöntemi kullanıyor. Süper güç olarak da bunu yapma hakkını buluyor. Mart ayında asker gönderebileceğini söyleyen ülkelerin teker teker nabzını tutuyor. Irak'ın orta bölümünün komutanlığını devralan Polonya, 'Benim askerim savaşa değil, barışı korumaya gidiyor' diyor. Hindistan ve Pakistan bile Irak'a asker göndermeye yanaşmıyor. Bütün bunlar üzerine, en sonunda Türkiye'ye dönmek zorunda kaldı. Türk askeri, Irak'a giderse Karargah'ta oturmaya değil, silahını kullanabileceği bir bölgeye gidecek. Bu olay Afganistan'dan Kosova'dan farklı. Bu nedenle ABD'nin teklifi son derece ciddi bir şekilde değerlendirilecektir."

Kore Savaşı'ndan bu yana BM kapsamındaki Barış Gücü'ne destek gönderen Türkiye'nin, ABD'nin teklifini kabul etmesi durumunda Mehmetçik ilk kez "İstikrar Gücü" kapsamında görev yapacak.

Zeynep TUĞRUL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır