kapat
23.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Vekili başkanı suçladı

Beylikdüzü Belediyesi Başkan Vekili Turan, eski Başkan Tıraşlıoğlu için hazırladığı 8 dosyayı DGM'ye verdi

Büyükçekmece'ye bağlı Beylikdüzü Belde Belediye Başkan Vekili Şenel Turan, çıkar amaçlı çete kurmak, imar yolsuzluğu suçlamasıyla İstanbul 4 Nolu DGM'de tutuklu olarak yargılanan eski Beylikdüzü (Kavaklı) Belediyesi Başkanı Orhan Tıraşoğlu ve 13 arkadaşı hakkında sekiz ayrı konu hakkında suç duyurusunda bulundu. Turan ile belediye meclisi üyeleri, suç duyurusu dilekçesi ile suçlamalara ilişkin dosyaları İstanbul 4 No'lu DGM'ye sundu.

ADALET BAKANLIĞI REDDETTİ
Başkan Tıraşoğlu'nun 'C' plakalı taksi ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla halen tutuklu olarak yargılandığı İstanbul 4 No'lu DGM'ye sunulan suç duyurularını içeren dosyalara ilişkin Turan, "Aynı dönemde seçilen insanların diğeri hakkında yolsuzluklara ilişkin dosya hazırladığına ilk kez şahit olunuyor" dedi. Hazırladıkları dosyayı DGM'ye vermek üzere geldiklerini anlatan Turan, aynı dosyayı Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Meclis Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne de gönderdiklerini açıkladı.

Adalet Bakanlığı'nda bir üst düzey bürokratın dosyalarını kabul etmediğini bildiren Başkan Vekili Turan, hazırladıkları dosyaların, "bölgelerinde dönen yolsuzlukların ancak yüzde 10'unu kapsadığını" ileri sürdü.

ZİMMET, RÜŞVET, İRTİKAP...
Dosyada yer alan suç duyurusu dilekçesinde, eski belediye başkanı Orhan Tıraşoğlu'nun da aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında; "Zimmet", "irtikap", "görevi kötüye kullanmak", "rüşvet", "görevi ihmal", "tehdit" ve "çete oluşturmak" suçlarından yargılama yapılması isteniyor. Dilekçede, "1994 yılından bu yana örgütlü bir şekilde çalışılarak milyonlarca doların, oluşturulan çete tarafından halktan gasp edildiği" ileri sürülüyor.

Veli SARIBOĞA


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır