kapat
23.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

SSK ile sakal kavgası

Nazmiye Yellioğlu'nun yüzünde hormon bozukluğu nedeniyle sakal çıktı. Doktorlar lazerli epilasyon önerdi. SSK, lüks buldu, tedaviyi reddetti. O da dava açmaya karar verdi

Sık sık yaptığı amaç dışı harcama ve şişirilmiş fatura skandallarıyla gündeme gelen Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), hormon bozukluğu nedeniyle sakalı çıkan kadının tedavisini lüks sayarak reddetti. Yüzündeki kıllanmaya çare bulamayan kadın, derdine derman olmayan SSK'yı mahkemeye veriyor.

Dört yıl önce çenesinde başlayan tek tük kıllanma daha sonra sakala dönüşen Nazmiye Yellioğlu, her gün tıraş gerektiren sorununu çözmek için SSK'ya başvurdu. Rahatsızlığına "Hormon bozukluğu" teşhisi koyulan Yellioğlu'na "lazerle epilasyon" öneren SSK, yöntemi "lüks" gördü, tedaviyi üstlenmedi.

SSK'nın uygulamaları yüzünden hipertansiyon hastası olduğunu, psikiyatri tedavisine başladığını belirten Yellioğlu yaşadıklarını şöyle anlattı "SSK hastanelerinde her gittiğim hekim 'Bunu karşılamazlar' diyerek bana kartvizitini verdi. Seansı 300 dolarlık tedavi ne kadar sürecek bilemiyorum. Hastalık deniyor ama tedavisi lüks bulunuyor. SSK zihniyetini mahkum ettirmek için yargıya gideceğim."

Tüpraş'ta çalışan Gökay Yellioğlu'yla evli olan bir çocuk annesi 32 yaşındaki Nazmiye Yellioğlu, yaşadığı sağlık sorunu yüzünden bunalıma girdi, insan içine çıkamaz oldu. Bir yandan hormon tedavisini sürdürdüğünü belirten Yellioğlu, gittiği her SSK doktorunun sakalından kurtulması için lazerle epilasyonu önerdiğini söyledi.

TANIYI KOYDU AMA TEDAVİ ETMEDİ
Kılların kökten yok edilmesi için iğneli ya da lazerle epilasyonun şart koşulduğunu, ama tedavinin SSK tarafından karşılanmadığını kaydeden Yellioğlu, şöyle devam etti

"Beni tahlil için üniversiteye sevk eden SSK epilasyonla tedavi için özele sevk etmiyor. Neredeyse gittiğim SSK'lı doktorların tümünün epilasyon merkezleri var. Hepsi kartvizit verdi, SSK'nın tedavi protokolünde yer almadığını, lüks görüldüğünü söylüyorlar. Eşim her ay SSK'ya sağlık primi ödüyor. SSK doktoru bu hastalığın tanısını koyuyor, tedaviyi öneriyor, ama bu tedaviyi alabilmemiz için kılını kıpırdatmıyor. Mahkemeye başvurmaktan başka çarem kalmadı. Bunu kendim ve kadınlar için yapacağım."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır