kapat
23.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Engelli atlet New York'a davet edildi

İş kazasında iki kolunu kaybeden engelli atlet Arif Özçağlayan, New York Maratonu'na davet edildi

Aliağalı engelli atlet, "kaderim buymuş" deyip köşesine çekilmek yerine hayata sımsıkı sarıldı, çalıştı ve başarıdan başarıya koştu. 30 yıl önce geçirdiği iş kazasında iki kolunu da kaybeden Arif Özçağlayan (55), Amerika'da yapılacak New York Maratonu'na davet edildi. Özçağlayan, Amerika'dan madalya ile döneceğine inandığını söyledi. Yıllardır katıldığı Veteranlar (yaşlı sporcular) dalında Türkiye Şampiyonası, 2002 Avrasya Maratonu, Romanya'da yapılan Balkan Şampiyonası'nda büyük başarılara imza atan Özçağlayan, engelliler dalında spor yapmaya 1976 yılında başladığını söyledi.

'KENARA ÇEKİLMEDİM'
İki kolunu kaybettiği iş kazasından üç yıl sonra, 1976 yılından bu yana amatörce koşan Özçağlayan "Çocukluğumdan bu yana sporun her dalına ilgi duyuyorum. Geçirdiğim kazanın ardından hayata bir başka bağlandım. Kazadan sonra hayata bağlanmam ve bir çok başarı elde etmemde eşim Zeynep'in yardımı ve desteği çok büyüktür" dedi.

Özçağlayan, şöyle konuştu "İnsanların yaşı ne olursa olsun, kahvehane köşelerinde oturmak yerine spor yapsınlar. Özürlü olduğum için bir kenara çekilip yaşamdan kopmamalılar. Ben her gün 5 kilometre koşuyor ve yaşama iki elle sarılarak her şeyi unutup yaşamın güzelliklerini tadıyorum. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası bir çok yarışmaya katılıldım. Bir çok dereceler aldım. Bu da beni mutlu ediyor."

Erdal ÇARBOĞA


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır