kapat
23.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Hayat kadını da esnaf olacak

Belçika Hükümeti hayat kadınlarına esnaf statüsü verme kararına vardı. Hükümet, bu kararla yılda 50 milyon euro vergi kazancı elde etmeyi planlıyor

HÜKÜMETİN İLK İCRAATI
Hayat kadınlarına esnaf statüsü vermeye hazırlanan yeni Belçika Hükümeti, bu uygulamayla yıllık 50 milyon euro vergi geliri bekliyor. Dünyanın en eski mesleğini icra eden hayat kadınlarına, Hollanda'dan sonra Belçika da sosyal haklar tanıyarak, hayat kadınlığını yasal hale getirmeye hazırlanıyor. Liberaller ve Sosyalistler arasında iki aydır süren koalisyon hükümeti oluşturma görüşmeleri sona erdi. Belçika Kralı Albert II'nin huzurunda cumartesi günü yemin ederek, göreve başlayacak olan Başbakan Guy Verhofstadt'ın hükümeti, hayat kadınlarından devlet kasasına yıllık 50 milyon euro gelir sağlamanın hesaplarını yapıyor. Geçen yıl Sosyalist Parti yasa tasarısı vererek, hayat kadınlarına yasal statü verilmesini istemişti.

SOSYAL VE EKONOMİK KARAR
Geçen yılki yasa tasarısını reddeden hükümet, yeni koalisyon protokolünde bu görüşe yer verdi. Hıristiyan Demokrat Parti Senatörü Erika Thijs, zaman kaybetmeden yeni bir yasa tasarısı sundu. Önerinin yasalaşmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hayat kadınlarının haklarını koruma derneği başkanlığından sonra politikaya atılan Yeşiller Partisi'nden Patsy Sörensen, politikasını hayat kadınları üzerine kurarak Avrupa Parlamentosu milletvekilliğine kadar yükseldi. Sörensen, yeni koalisyon hükümetinin aldığı kararı çok olumlu bir gelişme olarak nitelendirerek, "Karar hem devlet hazinesine katkı sağlayacak, hem de hayat kadınlarının hakları açısından büyük bir adım olacaktır" dedi.

Fikret AYDEMIR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır