kapat
09.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Baykal: Amerika hemen ozur dilesin

CHP Genel Baskani Deniz Baykal, ABD askerlerinin Suleymaniye baskininda 11 Turk askerini tutuklayip Bagdat'a goturmelerinin hic bir hakli mazereti olamayacagini soyledi.

Baykal, partisinin Meclis Grup toplantisi oncesinde CHP'ye katilan DSP eski milletvekilleri Hasan Gemici, Turan Imamoglu, ANAP eski milletvekili Sabri Ozturk ve SHP eski milletvekillerinden Riza Yilmaz'i milletvekillerine tanitti. Daha sonra gundemdeki konulara iliskin degerlendirme yapan Baykal, Suleymaniye'deki 11 Turk askerine yapilan davranisin Turkiye'de derin bir uzuntu kaynagi oldugunu belirterek, "Turk askerinin kendi karargahindan zorla alinmasi Turk milletinin onurunu ve itibarini zedelemistir" dedi.

'HUKUMET BASIRETSIZ'
Turk askerlerini esir alan ABD'nin bu saldiriyi yaparken tam bir sorumsuzluk ve pervasizlik icinde davrandigini belirten Baykal soyle konustu

"Anlasilan ABD artik Turkiye'nin dostlugunu kaybetmek ve Turk milletinin husumetini almamak gibi bir kaygiyi terk etmis durumda. ABD'nin bu tavri karsisinda hukumetin tavri ise tam bir basiretsizlik ornegi. Bir protesto notasi bile verilmemistir. Askerlerimize Guantamano'daki teroristlere yapilan muamele yapilmistir."


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir