kapat
09.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Cemil Cicek: Ozur adresi Kongre

Ankara, Turk askerlerinin ABD askerlerince gozaltina alinmasinin ardindan gosterdigi sert tepkiyi dun de surdurdu.

Adalet Bakani Cemil Cicek, ABD Buyukelcisi Robert Pearson'a "olayin sebebini izahta, sonucunu kabulde zorlaniyoruz" dedi ve "ABD'nin Turk-Amerikan iliskilerinin devami icin sozde Ermeni Soykirim Yasa Tasarisi'ni Kongre'den gecirmemesi gerektigi" mesajini verdi.

Adalet Bakani ve Hukumet Sozcusu Cicek, gorev suresinin dolmasi nedeniyle kendisini ziyaret eden ABD Ankara Buyukelcisi ile gorusmesinde Turkiye'nin endiselerini dile getirdi.

Cicek'in gorusme sirasinda, "ABD, son olay nedeniyle muttefiki Turkiye'den ozur dilemek istiyorsa sozde Ermeni Soykirim Yasa Tasarisi'ni Kongre gundemine getirmemelidir" mesajini verdi.

OZUR YERI KONGRE
Turkiye, ABD ile iliskilerin devamini istedigini ancak bu iliskilerin devaminin baska cabalarla da teyit edilmesi gerektigini ifade eden Cicek, Pearson'a da ilettigi goruslerini soyle aktardi

"Bunun en onemli ayagi da birkac gun icinde Amerikan Kongresi'nde oylanacak olan Sozde Soykirim Tasarisi'dir. Turkiye olarak Kongre'de yapilacak oylamayi onemsiyoruz."

Cicek, sozde Ermeni Soykirim Yasa Tasarisi'nin kabulunun bolgede beklenen istikrarin saglanmasi konusunda olumsuz bir adim olacagini kaydetti. Cicek, Genelkurmay Baskani Orgeneral Hilmi Ozkok'un onceki gunku sozlerinin de hatirlatilip, "Turkiye'nin ABD yonetiminden ozur bekleyip beklemedigi" yonundeki bir soru uzerine de "Bu iliskilerin gelistirilmesi acisindan onemli. Bu anlamda Kongre oylamasini onemsiyoruz" dedi.

SONUC CIKMALI
ABD Buyukelcisi Pearson'un da "Turk - Amerikan iliskilerinin iyiye gidecegi yonundeki beklentisini dile getirdigini ve bu yondeki temennisini ortaya koydugunu" belirten Cicek, "Kerkuk'te yapilan muzakereler bazi sonuclari daha acik ortaya koyacaktir. Bu gorusmelerin sonunda bazi gelismeler de olabilir" dedi.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir