kapat
09.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Cheney'nin tehdidi

Hukumette, iki ulke arasindaki iliskilerin, Amerikan askerlerinin Turk topraklarinda konuslandirilmasina iliskin yetki tezkeresinin Meclis'te reddedilmesinden sonra yeni bir surece girdigi yorumlari da hakim.

ABD ROTA DEGISTIRDI
Hukumetin etkili bir bakani, yaptigi aciklamada, ABD Baskan Yardimcisi Dick Cheney'nin tezkere oylamasindan sonra donemin Basbakani Abdullah Gul ile yaptigi gorusmeyi hatirlatarak, yeni sureci soyle yorumladi "Cheney, o gunku gorusmede Basbakan olan Abdullah Gul'e acikca, Yarin ihtiyaciniz oldugunda Beyaz Saray'i aramak isterseniz, kendinize muhatap bulamayabilirsiniz demis. Hatirlarsaniz, eski buyukelci Marc Grosman da benzer bir aciklama yapmisti. Son gelismelerin 'mahalli bir olay' olarak gorulmesi yanlis olur. ABD, Turkiye ile iliskilerinde politika degisikligine gidiyor. Turkiye, tedbirini almalidir."

TURKMEN POLITIKASI
Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in ABD Baskan Yardimcisi Dick Cheney, Disisleri Bakani Abdullah Gul'un ABD Disisleri Bakani Colin Powell ile yaptigi gorusmelerde, ABD acisindan kriz yaratan konu olarak Turkiye'nin "Turkmen politikasinin" one ciktigi belirtildi.

Washington yonetiminin Erdogan ve Gul'e ilettigi 4 onemli mesaj ise soyle siralandi

* Turk Ozel Kuvvetleri'nin Kerkuk Valisi'ne suikast hazirligi yaptigina dair elimizde cok onemli istihbarat ve telefon kayitlari var. Turk askerlerinin gozaltina alinmasi, bu suikast girisimini onlemeye yoneliktir.

* Turkiye'den Irak'a Kizilay araciligiyla yapilan insani amacli yardim organizasyonlari, Turkmenleri silahlandirma amaciyla kullaniliyor. Bazi Kizilay araclari ve cadirlarinda, silah ve muhimmat ele gecirdik. Bunlarin Turkmenlere verilmek istendigi saptadik.

* Ozel Kuvvetlere bagli bazi askerlerin Kurtler ve Turkmenler arasinda catismaya yol acabilecek casusluk faaliyetleri icinde olduguna dair istihbaratlar var.

* Turk askerinin PKK'ya yonelik operasyonlari, amacindan uzaklasmaya basladi. Bu operasyonlardan bizim askerlerimize bilgi verilmiyor, koordinasyon yok.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir