kapat
09.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Kadini takip ettiler Zeki'yi yakaladilar

Polis, yine "Ya para ya kadini takip edeceksin" anlayisiyla hareket etti. TEDAS yoneticisi Hasan Balikci'nin azmettiricisine esini izleyerek ulasti

TEDAS Sanliurfa Muessese Mudur Yardimcisi Hasan Balikci'nin oldurulmesi olayinin azmettiricisi olarak aranan isadami Zeki Akkoyun, polisin bircok olayda kullandigi 'kadini izleme' yontemiyle yakalandi. Mersin'de oturan esi Filiz Akkoyun'u takibe alan Adana Polisi, hedefine ulasti ve azmettirici isadamini Antalya'da Ornekkoy Plaji'nda yakaladi. Akkoyun, dun cikarildigi mahkemede hakkindaki giyabi tutuklama kararinin vicahiye cevrilmesi sonucu tutuklanarak cezaevine gonderildi.

BIR AY IZLENDI
TEDAS Sanliurfa Muessese Mudur Yardimcisi Hasan Balikci'nin oldurulmesi olayinin ardindan katil zanlilarinin ifadeleri sonucu Adana'da bir poset fabrikasinin sahibi Zeki Akkoyun azmettirici olarak aranmaya baslandi. Adana Polisi, "sucluyu yakalayabilmek icin ya parayi ya kadini takip edersin" mantigindan yola cikti ve Akkoyun'un Mersin'de oturan esi Filiz Akkoyun'u izlemeye basladi. Bir ay boyunca genc kadini takip eden polis, Akkoyun'un Antalya'ya gitmek uzere dort kisilik bilet aldigini belirledi. Bunun uzerine polis ekipleri de Antalya'ya giderek sicak takibi burada surdurdu.

FOTOGRAFINI CEKTILER
Izlendiginden habersiz cocuklariyla birlikte Antalya'ya giden Filiz Akkoyun, polisi de pesinden kocasina goturdu. Polis, Antalya'da Guzeloba Mahallesi Alp Sokak'taki iki katli dubleks eve yerlesen Akkoyunlar'i takibi surdurmeye basladi.

Daha once kaldigi iki katli villadan disari cikmayan Akkoyun, esi gelince bahceye cikti. Burada bekleyen istihbarat elemanlari Akkoyun'un uzaktan goruntuledi. Bu fotograflar once ilgili emniyet mudurluklerine gonderildi. Onceki gun hedefin dogru olduguna emin olan ozel ekip, saat 16.00 siralarinda disari cikan Akkoyun'u plajda koluna girerek kiskivrak yakaladi. Ustundeki sortla karsisinda polisi goren Akkoyun once sasirdi ancak kimligini inkar etmedi. Uzerinde ve kaldigi villada silah cikmayan Akkoyun, Asayis Subesi'ne goturuldu. Burada bir gun gozaltinda kalan Zeki Akkoyun daha sonra Antalya 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Hakkindaki tutuklama karari vicahiye cevrilerek tutuklandi ve Antalya E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Bu arada polisler tarafindan cezaevine goturulurken gazetecilerin sorularini yanitlayan Akkoyun, "Ben kimseyi adam oldurtmesi icin azmettirmedim. Cinayeti isleyen kisi namusu icin katil oldugunu soyledi. Bunlarin hepsi dosyalarda var. Ben sucsuzum" dedi.

Aksu'dan tebrik
Gelismeleri yakindan izleyen Icisleri Bakani Abdulkadir Aksu'ya , Akkoyun'un yakalandigi bilgisi bir ziyaret icin gittigi Azerbaycan'da iletildi. Ayrintili bilgi notu Ozel Kalem Muduru tarafindan iletilen Aksu, Emniyet Genel Muduru Gokhan Aydiner'i arayip, "Basta siz olmak uzere emegi gecen tum arkadaslara tesekkur ederim" diyerek kutladi.

Yusuf DALAMAN


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir