kapat
04.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

REFİK DURBAŞ


Rektör, yasayı uyguladı

Prof.Dr.Nadir Paksoy, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Pataloji Anabilim Dalı'nda kısmi statüde öğretim üyesi olarak görev yapmakta iken 15 Haziran 2000 tarihinde kendi isteği ile istifa etmiştir. Nadir Paksoy'un istifasına neden olarak gösterdiği akademik ilkelere aykırı bir uygulama söz konusu olmayıp Prof.Dr.Nadir Paksoy'un istifa nedeni, profesörlüğe başvuru süresi gelen bir doçente Tıp Fakültesi Dekanlığı'nın talebi üzerine Rektörlüğümüzce profesörlük kadrosu ilan edilmesine karşı çıkmasıdır. Prof.Dr.Nadir Paksoy'un profesör olmasına karşı çıktığı bu şahıs, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu gereği profesörlüğe atanabilmek için adayın bilimsel niteliklerini tespit etmek üzere 5 kişiden oluşan jüri üyelerinin tamamından olumlu oy alarak profesör olarak atanmıştır. Üniversitemizde uygulamaların başarısızlıkla sonuçlanması gibi bir durum söz konusu değildir.

Kocaeli Üniversitesi'nin tüm fakültelerinde kadro dağılımları Dekanlıkların yetkisinde olup ihtiyaç duyulan kadroların dekanlıklarca talep edilmesi halinde kadro ilanı yapılmaktadır. İlgili Dekanlıklarda kadro taleplerini Anabilim Dalları'nın görüşüne başvurarak talep etmektedirler. Bu husus, Tıp Fakültesi için de geçerli olup kurumsallaşması için yoğun çaba harcanan Üniversitemizde aksine bir uygulama söz konusu değildir.

01.07.2003 tarihli "SABAH Posta Kutusu"nda Prof.Dr.Nadir Paksoy'un iddia ettiğinin aksine Kocaeli Üniversitesi'nde Üniversite Rektörü yasaların kendisine tanımış olduğu yetkilerin haricinde başka bir yetki kullanmamaktadır. Üniversite Rektörü tek başına yetkili olmayıp Kocaeli Üniversitesi'nde uygulamalar yetkili kurulların kararlarına göre yapılmaktadır.

Öte yandan Prof.Dr.Nadir Paksoy Üniversitemizde kısmi statüde çalışma talep etmektedir. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Pataloji Anabilim Dalı'nda ise tam gün süreyle çalışmakta olan beş öğretim üyesi bulunmakta olup Üniversitemizin genel prensibi tüm çalışma saatlerini Kocaeli Üniversitesi'ne ayırabilecek öğretim üyeleri ile çalışmaktır.

Prof.Dr.YUSUF CAĞLAR (Kocaeli Üniversitesi Rektörü adına, Rektör Yardımcısı)

TCDD'den geçmiş olsun dileği...
Sayın Ersin Turan, "SABAH Posta Kutusu"na 24.06.2003'te taşımış olduğunuz haklı duygularınızı içeren şikayetiniz incelenmiştir. Sorununuz hakkında bilgi sahibi olduğumuz andan itibaren sizinle bağlantı yollarını aradık ve bulduk. En büyük metropolümüz İstanbul'umuzda, ne yazık ve acıdır ki, özellikle son yıllarda gerek kuruluşumuzun, gerekse kolluk kuvvetlerinin aldığı güvenlik önlemlerine karşın, devlet araç ve gereçlerine zarar verme olayları yaşanmakta, masum vatandaşlarımız bundan fazlasıyla zarar görmektedir. Bu duygularla geçmiş olsun dileklerimizi iletir, saygı ve sevgiler sunarız.

ALTAN İLTER (TCDD Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü) MEHMET AYDIN (TCDD Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müşaviri)

Askerlik, daha kısalamaz mı?
Askerliğin 18 aydan 15 aya inmesi, silah altındaki askerler olarak bizleri memnun etti. Fakat, iki yıllık üniversite mezunları yıllardır ilkokul mezunlarıyla aynı sürede askerlik yaptı. Oysa iki yıl da olsa üniversite eğitimi almış kişiler olarak TSK'da daha iyi şartlarda değerlendirilmemiz gerekiyordu. AB süreci içinde askerlik süresi ayarlanırken fakülte mezunlarının süresi altı aya indirildi, ama iki yıllık üniversite mezunları 15 ay askerlik yapacak. İki yıllık üniversite mezunlarının askerlik süresi 12 ayla sınırlı tutulamaz mı?

Mustafa ÖZKAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır