kapat
04.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

330'u bulamayan Erdoğan üzüldü

Hazine arazilerinin satışını kolaylaştıran tasarı Meclis'te 327 oyla kabul edildi. Ancak nitelikli çoğunluk olan 330'a ulaşılamadığı için veto ihtimali doğdu

Hazine arazilerinin satışını kolaylaştıran, yabancılara taşınmaz mal edinme hakkı getiren ve kaçak yapıların belediyeler aracılığı ile sahiplerine satılmasını öngören tasarı TBMM Genel Kurulu'nda 53'e karşı 327 oyla kabul edildi. Ancak af niteliğinde düzenlemeler taşıyan yasanın, nitelikli çoğunluk olan 330 oyla kabul edilmesi gerekiyordu. Ak Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmasına rağmen oylamada 330 sayısına ulaşılamadı ve böylelikle düzenlemenin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den dönmesi ihtimali oluştu. Sezer daha önce de af niteliği taşıyan düzenlemeleri yeterli çoğunluk bulunmadığı gerekçesiyle veto etmişti. Af niteliği taşıyan düzenlemenin yeterli çoğunluk olmamasına rağmen kabul edildiğinin açıklanmasına CHP'liler tepki gösterdi. Tasarının yeterli çoğunlukla kabul edilmediğini vurgulayan CHP grubu Genel Kurul'u terk etti.

"SİT'E İMAR İZNİ YİNE GELECEK"
Başbakan Tayyip Erdoğan, 330 kabul oyunun bulunamadığının hatırlatılması üzerine, "Maalesef yeterli çoğunluk sağlanamadı. Sadece iki madde için nitelikli çoğunluk gerekiyordu" dedi. Erdoğan, gazetecilerin, SİT alanlarına yapılaşma izni veren düzenlemeyle ilgili sorularına ise şöyle yanıt verdi "SİT alanlarına imar izniyle ilgili düzenleme yeniden Meclis'e gelecek. Çalışmalara sürüyor."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır