kapat
04.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

"Ele verir talkını, kendi alır salkımı"

Bakan olduğu dönemde eski bakanların araçlarını aileleri kullanıyor gerekçesiyle bire indiren Tantan'ın, kendisine yedi araç tahsis ettirmesi eski bakanları kızdırdı

İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan'ın, Bakanlığı sırasında kendisine tahsis edilen yedi koruma aracından üçünü hala geri vermemesi eski İçişleri bakanlarının tepkisine neden oldu.

Eski İçişleri bakanları Tantan'ın bu davranışını "Ele verir talkımı, kendi yutar salkımı" şeklinde eleştirdiler.

Yapılanın Tantan'a ve eski bir bakana yakışmadığını söyleyen İçişleri eski bakanlarından İsmet Sezgin, "Benim bakanlıktan ayrıldığım dönemde koruma için üç araç tahsisli idi. Bunları çok benzin harcıyor diyerek azalttı. Gazetecilere el altından haberler vererek kamuoyu oluşturdu. Sonra da yönetmelik değiştirildi ve araç sayısı bire düşürüldü. Dolayısıyla bu olayın hiçbir bahanesi olamaz. Sayın Tantan bundan sonra kendi koyduğu ilkelere ters düşen bir adam olarak anılacaktır. Ben hedefim diye bir bahane de olamaz. O hedef de ben daha mı az hedefim. Başkasına talkım verenin salkım yememesi lazım" dedi.

MÜDÜRE SORUŞTURMA
Aldığı kararlarla ve yaptığı uygulamalarla Cumhuriyet tarihinin en renkli içişleri bakanlarından olan Meral Akşener ise "Yorum yapamıyorum. Haber yeteri kadar açık. Ben bakanlıktan ayrıldığım zaman yönetmelik gereği üç araç tahsisli idi. Yönetmelik değişince bu bire düştü. Bu da ikametimin bulunduğu ilde tahsis edildi. Ben bakan olduğum dönemde bile bu konulara çok dikkat etmişimdir" dedi. Eski içişleri bakanlarından Ülkü Güney ise, "eski bir içişleri Bakanı'na bir koruma ve bir araç yeter" dedi. Güney "Şu anda Sadettin beyin durumunu kesin olarak bilmiyorum ama şu andaki yönetmeliğe göre eski bakanlara bir araç tahsis ediliyor" dedi. Bu arada Sadettin Tantan'a yazılı emir ve talimat olmadan araç tahsis eden İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Şefik Kul'un da başı derde girdi. Sadece Tantan'ın sözlü talimatı ile kendisine araç tahsis eden Kul hakkında soruşturma açıldı.

İhsan DEMİR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır