kapat
04.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

'Unakıtan kaçak villa yaptı'

Beykoz'daki 50 dönüm arazisiyle gündeme gelen Maliye Bakanı Unakıtan'ın, Üsküdar'da kaçak villa yaptırmaktan yargılanıp beraat ettiği ortaya çıktı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Beykoz'da orman vasfını yitirmiş 50 dönüm arazisi üzerindeki tartışmalar devam ederken, bu kez Üsküdar'da bulunan villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Villanın kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlendiği ve yargılandığı tespit edildi.

Belgelere göre Maliye Bakanı Unakıtan'ın, 1998 yılında yapımına başladığı Üsküdar Bulgurlu mahallesi Bodrum Cami sokak No4 adresindeki villası, komşusunun şikayeti üzerine ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 4 kez belediye tarafından mühürlendi, mühür her defasında söküldü ve inşaata devam edildi. Olayın ortaya çıkması üzerine İçişleri Bakanlığı da Şahin Demir adlı Başmüfettiş'i görevlendirdi. Üsküdar Belediyesi bunun üzerine son kez 18.06.2001 tarihinde bir yıkım ihalesi daha açtı. Ancak bu ihalede sonuçsuz kaldı.

Başmüfettiş Şahin Demir de 24 Haziran 2001 tarihinde yazdığı raporda, villanın yıkım kararını gerçekleştirmeyen zamanın Üsküdar Belediye Başkanı Yılmaz Bayat hakkında dava açılmasını önerdi.

Başmüfettiş Demir raporunda, "inşaatın yapımının ve tamamlanmasının tamamen yasalara aykırı şekilde gerçekleştiğine" de dikkat çekti. Demir raporunda, Unakıtan'ı suçlayarak, "İnşaat kalitesi ve mevkisi açısından son derece rantı yüksek bir biçimde inşaat tamamlanmıştır" dedi. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, Üsküdar Belediye Başkanı Bayat hakkında "görevi suistimal" suçlamasıyla dava açtı. İstanbul 1'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 26 Mayıs 2003 tarihinde yapılan duruşmada Bayat suçsuz bulundu ve beraatine karar verildi. Ayrıca Üsküdar Belediyesi'nin de Unakıtan hakkında, 19 Mart 1999 tarih ve 869 sayılı yazıyla Cumhuriyet Savcılığına, "mühür bozma (fekki)" nedeniyle yaptığı suç duyurusu çerçevesinde de Unakıtan hakkında ceza davası açıldı. Unakıtan'ın danışmanlarına göre Bakan da "mühür bozma" davasından beraat etti. Villanın yıkımına ilişkin süreç ise askıda kaldı.

Fatih ERTÜRK


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır