kapat
04.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Mumcu, Akan'dan 10 milyar lira tazminat istiyor

Türk sinemasının usta sanatçısı Tarık Akan, Kültür Bakanı Erkan Mumcu ile mahkemelik oldu.

Mumcu'nun Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı dönemde, ünlü sanatçının bir gazetede yayımlanan röportajında "...Gazetelerden Milli Eğitim Bakanının yapmak istediklerini ve kafasındaki örümcekleri takip edebiliyor ve bundan dolayı müthiş bir acı çekiyorum" sözleri başına dert açtı. Bu sözler üzerine, şu anda Kültür ve Turizm Bakanı olan Erkan Mumcu, sanatçı aleyhinde Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 10 milyar liralık tazminat davası açtı.

Akan, 28 Aralık 2002 tarihinde yayımlanan röportajında AKP hükümetini ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu'yu eleştirerek "...Yoldan çıktınız! Yanlış yapıyorsunuz! Cumhuriyetin eğitim sistemi doğulu ve islami değil, batılı bir sistemdir. Şu anda gazetelerden Milli Eğitim Bakanı'nın yapmak istediklerini ve kafasındaki örümcekleri takip edebiliyor ve bundan dolayı müthiş bir acı çekiyorum" demişti.

Bu sözlere kızan Mumcu, Avukatı Atilla Metin aracılığıyla verdiği dilekçede Akan'ın sözlerini kişilik haklarına saldırı olduğunu ileri sürerek "Yazının genel havası ve üslubunu objektiflikten uzak saldırı niteliği taşımaktadır" diyerek Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 10 milyar liralık tazminat davası açtı.

Akan'ın avukatı Atilla Çoşkun ise "Örümcek kafalı demek suç değil. Onun siyasi düşüncelerini en iyi yansıtan kelime olduğunu düşünüyoruz. Sözler eleştiri hudutları içinde ve özel bir kötüleme çabası yok" diye konuştu.

Akan da "bu deyim amacı karşılayan olağan ve normal bir anlatımdır. Sözlerimin amacı saldırı niteliği taşımıyordu" dedi.

Pervin METİN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır