kapat
04.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Gemi devletten, biletler Yıldırım'ın oğlundan

Sancak Line'ın şirketi Santour'un Denizcilik İşletmeleri'nden kiraladığı Ankara feribotunun biletlerini Bakan Yıldırım'ın oğlu kesiyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 24 yaşındaki oğlu Erkan Yıldırım'ın deniz taşımacılığıyla ilgili yeni bağlantıları ortaya çıktı. Yeni gelişmeler Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Denizcilik İşletmeleri tarafından kiraya verilen ve halen Brindizi (İtalya) Çeşme (Türkiye) hattında çalışan Ankara Feribotu'yla da yakından ilişkili. Olayların merkezinde Sancak Gemi İşletmeciliği (Sancak Line) şirketinin sahibi Salih Zeki Çakır yer alıyor. Eski bir kaptan olan Salih Zeki Çakır, İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre pek çok denizcilik şirketinde ortak, eski ortak ya da yönetici olarak görünüyor.

Eski adı Captain Zaman 1 olan gemiyi satın alarak ismini Sancak 1 olarak değiştiren Sancak Line, gurbetçilerin tercih ettiği Çeşme-Birindizi hattında feribot taşımacılığı yapıyor. Sancak Line'in, Almanya'da, Santour GmbH adıyla kurduğu bir kardeş şirketi var. Genel Müdürlüğü'nü Mehmet Koç'un yaptığı Santour, Sancak Line'nın bilet satışlarını gerçekleştiriyor. Santour'un İtalya acentalığını Cosimino Taveri adlı bir İtalyan yürütürken, Çeşme Acentası olarak Erkan Yıldırım ismi öne çıkıyor.

DEVLET GEMİSİ
Sancak Line'nın, Sancak 1 gemisi kışı geçirmek üzere demirlediği Tuzla'daki Rota Tersanesi'nde, 15 Nisan 2003 tarihinde yanınca Yıldırım'ın ismi daha da önem kazandı.

Sancak 1 gemisinin hurdaya çıkmasıyla birlikte bu kez Sancak Line'in Almanya'daki şirketi Santour'un Genel Müdürü Mehmet Koç tarafından, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a bağlı Denizcilik İşletmeleri'nden Ankara Feribotu kiralanarak Birindizi-Çeşme hattında işletilmeye başlandı. Böylece Ankara feribotunun biletlerini Bakan Yıldırım'ın oğlu satmaya başladı.

Nevzat ATAL - Pınar ŞENGÜL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır