kapat
04.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

RTÜK'ten Uzanlar'a ağır darbe

Star, Kanal 6, StarMax, Star 6 Heyecan TV ve Star 8 Futgol TV bir ay kapanacak

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Uzan grubuna bağlı üç ayrı televizyon kanalına ceza yağdırdı. RTÜK'ün bugün yaptığı toplantıda Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın Bursa'da yaptığı konuşmayı uzun sürelerle yayınlayan Star, Kanal 6, StarMax, Star 6 Heyecan TV ve Star 8 Futgol kanallarının birer ay süreyle kapatılmasına karar verildi. Kurul, gruba bağlı diğer televizyon kanallarından da savunma istenmesini kararlaştırdı.

Kurul'un gerekçeli kararında şöyle denildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu 03.06.2003 tarihli toplantısında, 3984 Sayılı Kanunun 4. maddesinin; "Yayıncılığın, gerek yayın organı, gerekse hisse sahipleri ve üçüncü derece dahil olmak üzere üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımları veya bir başka gerçek veya tüzel kişinin haksız çıkarları doğrultusunda kullanılmaması"na ilişkin (c ) bendini 13-14 Haziran 2003 tarihlerinde yayınladıkları programlarla ihlal ettikleri belirlenen ve savunmaları istenen Star TV'nin (Star TV Hizmetleri A.Ş.), Kanal 6'nın (Kanal 6 Radyo ve TV. Yay. Tic. A.Ş.), Star Max'ın (Teleon Reklamcılık Filmcilik A.Ş.), Star 6 Heyecan TV'nin (Merkez Sistem Filmcilik Yay. AŞ.) ve Futgol Star 8 TV'nin (Mavi Plaza Radyo ve TV Yay. A.Ş.), yayınlarının birer ay süreyle durdurulmasına,

Aynı bent hükümleri ile "Kişilerin manevi şahsiyetlerine eleştiri sınırları ötesinde saldırıda bulunulmaması..."na ilişkin (ı) bendi ve "Yayıncılığın haksız bir amaç ve çıkara alet edilmemesi ve haksız rekabete yol açılmaması..."na ilişkin (j) bendi kapsamında Flash TV'nin (Göktuğ Elektronik Yay. San. Ve Tic. A.Ş.), Haber Türk'ün (Medya TV ve Rd. Yay. San. A.Ş.), Star 4'ün (Prime Prodüksiyon Hizmetleri A.Ş.), Star 5'in (Güncel İletişim Film. Yay. Tic. A.Ş.), Star 7'nin (Boyut Prodüksiyon Yay. A.Ş.), Nev TV'nin (Best Production A.Ş.) ise savunmalarının istenmesine karar vermiştir.

Uzan, Bursa'da yaptığı ve hükümet ile Başbakan Erdoğan'ı hedef alan konuşması sırasında "Allahsız" gibi kelimeler kullanmış ve bu konuşma gruba bağlı televizyonlardan canlı olarak yayınlanmıştı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır