kapat
04.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Finansbank hasarlı okullara destek verdi

Bankalar Birliği ve Finansbank 17 Ağusots depreminde hasar gören İstanbul'daki 5 okulda güçlendirme çalışması yapacak.

Bankalar Birliği, bütçesinden ayırdığı 1.4 trilyon lira ile Gaziosmanpaşa Köroğlu İlköğretim Okulu, Kartel Medine Tayfur Sökmen İlköğretim Okulu, Ümraniye Akşemsettin İlköğretim Okulu ile Ümraniye Ayşe Çarmıklı İlköğretim Okulu'nda, Finansbank ise Ümraniye Nihat Sami Banarlı İlköğretim Okulu'nda güçlendirme çalışması yapacak. İstanbul Valiliği ile Bankalar Birliği ve Finansbank arasında, 5 ilköğretim okulunun depreme karşı güçlendirilmesine ilişkin protokol, Valilikte düzenlenen törenle imzalandı.

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Bingöl'de yaşanan depremde çok sayıda çocuğun hayatını kaybettiğini, İstanbul'un da önemli bir deprem bölgesi olması nedeniyle bu kampanyaya katıldıklarını söyledi. Özyeğin, ilk aşamada bir, daha sonra da 3 okulu daha güçlendireceklerini ifade ederek, deprem konusunda devlete özel kuruluşların destek olması gerektiğini bildirdi.

Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince de, tatil döneminde okulların depreme karşı güçlendirilmesine mutlaka başlanılması gerektiğini belirtti.

Bankalar Birliği'nce 4 okulun depreme karşı takviye edilmesi için yaklaşık 1 trilyon 100 milyar lira, Finansbank'ın ise 327 milyar 538 milyon lira harcayacağı bildirildi.

Zeynep İŞMAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır