kapat
29.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

ERCAN KORKMAZ


Ve gün geldi çattı

Bu yıl 77'ncisi yapılacak Gazi Koşusu bugün Veliefendi Hipodromu'nda saat 17.15'te koşulacak. Bir İngiliz tayının hayatında 3 yaşında iken sadece bir kez katılabildiği bu önemli koşuda bu yıl 21 tay start alacak.

Jokeyler, antrenörler, seyisler Gazi'ye katılacak taylarını büyük bir özenle, Türk atçılığının derbisi olan bu en önemli koşuya hazırladılar. At sahibi, jokey ve antrenörler Gazi Koşusu'nu kazanarak isimlerini tarihe yazdırmak için tayları ile gece gündüz ilgilendiler. Evet beklenen gün geldi. Tüm hazırlıkları tamamlanan taylar kupaya ulaşmak için aralarında büyük mücadele verecekler.

Jokeylerin ise heyecanları had safhada. Gazi Koşusu öncesi at binen jokeylerimizin görüşünü aldım. İmparator ünvanına sahip olan Süleyman Akdı bu koşuya Graycliff isimli tay ile katılıyor. Süleyman Akdı Graycliff'in Sait Akson Koşusu'nda son metrelerde içe yattığını ve bu yüzden kazanması gerektiği yarıştan az farklı ikinci olarak ayrıldığını belirtti. Taylarının bu koşuya eksiksiz olarak hazırlandığını söyledi. Perfect Storm'a binen Halis Karataş ise atının katıldığı tüm çim yarışlarını kazandığını ve bu koşuda da atına çok güvendiğini söyledi. Kısrak Koşusu'nu kazanan İhsan Sultan'a binecek olan Fuat Çakar, atlarını hiçbir yarışta üzmediklerini ve bu koşuya da hayli dinç bir şekilde gireceğini belirtti.

Haydi Veliefendi'ye
Fuat Çakar, "Halis'in bineceği Perfect Storm ile çekişiriz" dedi. Sadettin Boyraz bu koşuda Pocker Face isimli taya binecek. Sadettin Boyraz Perfect Storm'un çok iyi bir tay olduğunu belirtti. Kendi atı ile de tabelanın içinde yer alacağına inanıyor ancak tabela içinde yer almak önemli değil, bu önemli koşuyu en üst sırada bitirmek gerekir diyor. Alderado'ya binen Ahmet Atçı ise Gür beyin Perfect Storm'unu övdü ve çok iyi bir tay diye konuştu. Eğer o tay kötü koşar ise katılan tüm safkanların şansı olur dedi.

Evet Gazi'ye katılacak ünlü jokeylerin görüşleri böyle. Gazi Koşusu at sahibi, jokey, antrenör, seyis için ayrı bir heyecandır. Gazi Koşusu'na katılacak tüm tayların ayaklarının düz basmalarını dilerim. Bugün yarışseverlerle buluşma yerimiz Velifendi Hipodromu. Bu koşunun zevkini, heyecanını birlikte yaşayalım.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır