kapat
29.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

VEDAT BAYRAM


Sami Yen projesi

Şişli Belediye Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül, görevi esnasında daima sporla ilgilenen ender belediye başkanlarından biridir.

Feriköy Stadı'nın çimlendirilmesinde, Turgay Ciner ve arkadaşları tarafından yaptırılan Yusuf Tunaoğlu Stadı'nın hafriyatında, Piyale Paşa'da spor teşkilatınca müşterek yaptırdığı sahada, İlçesinde yapılan bir çok sportif yatırım ve organizasyonda gayretlerini yakından görmek mümkündür. Sayın Başkan, şimdilerde spor kamuoyunda, yeni Ali Sami Yen projesi ile ilgili bir gündem yarattı. Kendisini yeni projesi, spora katkıda bulunma arzusu ve gönüllülüğü dolayısı ile takdir etmemek mümkün değildir. Bu gayretler ışığında statla ilgili önemli ayrıntılar incelenip, değerlendirilmeli.

Bazı gerçekler gözardı edilmeden kar zarar hesabı tamamlanmalı, hareket tarzı da G.Saray Kulübü tarafından buna göre tespit edilmelidir.

Bir kere Ali Sami Yen Stadı, halen Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün malıdır. 7 Ağustos 1997 tarihli sözleşme ile şartlı olarak G.Saray Kulübü'ne 49 yıllık kullanım hakkı verilmiştir. Bu sözleşmenin 3. amaç ve kapsam maddesi, stadın aynı yerde daha modern ve yüksek kapasiteli yapımı şartını ihtiva etmektedir.

Anlaşmalarda başka bir yerde 15 bin kişilik portatif tribünlü bir stat yapımı da ekstra bir maddedir. Stadın hemen yanıbaşında G.Saray Kulübü tarafından satın alınan 2 bin metrekarelik arsa, bu kapsamda değildir. 3-5 yıldır konuşulan mevcut stadın yeri, imarda spor alanıdır. Alınan imar durumu-ruhsat, yapılan ve tasdiklenen projeler bu bağlamda yapılmış, bedelleri bu çalışma paralelinde sarf edilmiştir.

Sarıgül'e teşekkür edilmeli
Şimdi bunların tamamen değiştirilmesi, aşağıdaki çalışmaları gerektirecektir.

1- Stadın mülk sahibi, genel müdürlükle eski anlaşmalar feshedilip, yeniden ve yeni şartlarlaanlaşma yapılacaktır.

2- Yeni planlamaya uygun olarak, yeni stadın arsa bedeli, mevcut stadın arsa kıymetleri arasında taraflar mutabakata varacaklardır (Kıymet takdiri).

3- Yeni planlamaya uygun olarak Ali Sami Yen Stadı, Büyükşehir Belediyesi'nce spor alanından çıkarılıp, imar tadilatı yapılacaktır. Bu işlam yaklaşık 1 yıl sürecektir.

4- Stadın yerine planlanan katlı otopark ve ticaret merkezi binası projeleri yaptırılacak, tasdik ettirilecek ve inşaat ruhsatı alınacaktır (Bu işlem de 1-1.5 sene sürecektir).

5- Aynı işlemler, Ali Sami Yen Stadı'nın yeni yapılacağı arsada tekrarlanacaktır.

Şimdi G.Saray camiası, bu seçenekleri ve teknik detayları, masanın üzerine koyup, buna bir de inşaat süreleri ve bürokratik süreci eklemelidir. Yaptığı incelemelerde hangi proje kazançlı ise onu uygulamalıdır.

Eski Ali Sami Yen'in kolay ulaşımı ve bu özelliği dolayısıyla seyirci kapasitesinin yüksek olacağı unutulmamalıdır.

Monaco Stadı ile kıyaslandığında daha kolay ulaşıldığı gözardı edilmemelidir.

Tüm bunların yanısıra, projesi uygulansa da uygulanmasa da Başkan Sarıgül'e teşekkür edilmelidir.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır