kapat
29.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GÜRÇAN BİLGİÇ


Tuncay faktörü

Tecrübe kazansınlar diye Konfederasyon Kupası'na getirilen gençlerle Kolombiya'nın karşısına çıktık. Daha ikinci dakika dolmadan galibiyet golünü de bulduk. Ancak oyuncularımız bu tecrübe meselesini biraz abarttılar, maçın hakimiyetini rakibe bırakıp, golün üstüne yatmaya kalktılar. Bu karar ile birlikte Kolombiyalı futbolcular hem takım, hem de kişisel becerilerini ortaya koyup sahaya paslarla örmeye başladılar. Top önden gidiyor, arkasından bizimkiler koşuyor ama hep Kolombiyalılarda kalıyordu.

Güney Amerika ekibi bir ara durumu tam şova döktü. Topuk pasları ile, ikiye birlerle, bacaklarının arasından kaçan yanıltmalarla oyuncularımızı zaman zaman madara da ettiler. Bu tablo 63. dakikada gelen beraberlik golüne kadar sürdü.

İş işten geçiyordu
Çok koşan ancak ne defansif, ne de ofansif olarak bekleneni üretemeyen orta sahamız Şenol Güneş'in 60. dakikada Selçuk'u oyuna alıp sistemi 3-5-2'ye döndürmesiyle biraz kendine geldi. Durum bizim açımızdan öylesine vahimdi ki, ilk yarıda bulduğumuz iki net pozisyonda da paslar Kolombiyalılar'dan gelmişti.

Gençler öylesine hamle yanlışları, adam paylaşımı hataları yapıyorlardı ki, önceki maçlarda oynayan takımla sahada gördüğümüzün yanı ekip olduğuna inanmakta zorluk çekiyorduk.

Maça en kolay uyum sağlayan oyuncu ise Tuncay oldu. Çünkü F.Bahçe'de geçirdiği koca sezon, bundan farklı olmamıştı. Kendi başına çabaladı, kendi pozisyonlarını yarattı, bir gol attı ve bir de attırdı. Geleceğin süperstarı olacağını maç alan oyuncu olarak da kanıtladı.

Güneş; "Kaybederken kazanıyoruz" diyerek Fransa maçını özetlemişti. İşte bize bu turnuvanın en büyük katkısı, şartlar ne olursa olsun, kazanmayı bilen bir oyuncular gurubuna sahip olduğumuzun ortaya çıkması. Açıkçası dünkü karşılaşma ne bizim ne de Kolombiyalılar açısından önemsendi. Oyuncular kendi şovlarına yöneldiler ve gerçekten güzel enstantaneler gösterdiler.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır