kapat
29.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

EMRE AKÖZ


Safran'ın plajı açılıyor

Aslı Altan'ı bilirsiniz. Bir dönem filmlerde oynamıştı.

Sonra eğlence sektörüne girdi. Paralı takım Etiler'de televole tarzı vakit geçirirken İstiklal Caddesi'nde Safran adlı bir bar-restoran açtı. Çok popüler oldu. Ardından Lal Feray ile Arnavutköy'deki Neşe tavernayı Buz-Safran haline getirdiler. Geçen yaz Safran, Reina'daydı. Doldu taştı. Derken Liman Lokantası faslı başladı. Bu kış Karaköy'deki ünlü lokantayı Safran yaptı Altan; yine bar-restoran olarak.

****

Altan'ın yeni projesine geçmeden önce biraz soluklanıp soralım Aslı Altan (ya da Safran) neyi temsil ediyor?

Bence Altan eskiden birbirine uzak duran iki kesimi Safran'da bir araya getirdi Medyada yer alan enteller ve kültür-sanata ilgi duyan burjuvalar. (Tabii bu söylediğim kaba bir genelleme. Yoksa Safran'ın bin bir çeşit müşterisi var...)

Eğlence sektöründeki temel ayrımlardan birini müzik oluşturur. Türkçe pop çalarsanız bir kesime hitap edersiniz; caz çalarsanız başka... Safran'ın müziğinde daima entelektüel bir tını olmuştur. Örneğin Nick Cave çalar. Bu da entelleri çeker... 'Haydi eller havaya' türü eğlenceden hoşlanmayan, Avrupa-ABD görmüş, eğitimli burjuvalar da sever o tarzı.

Bir başka ayrım da fiyatlarla şekillenir. Çok para kazansa da bir entel üç liralık yemeğe on üç lira vermek istemez. Bunu yapmaya hazır olan, gösteriş meraklısı insanlarla birlikte olmaktan haz etmez. Yeni zenginlere dudak büken, burun kıvıran nispeten 'köklü' burjuvalar da öyle... Safran uygun fiyat politikasıyla bunu da sağladı.

Bunlara Altan'ın geniş çevresini ve karizmasını da ekleyin... Sonuçta ortaya Safran 'adı' çıktı. Neyse devam edelim...

****

Bundan bir ay kadar önce Bodrum Türkbükü'ndeydik. Bir akşam üstü Divan Palmira'da oturuyoruz. Bir de baktık Altan geliyor. Tek başına. Yürüyüşe çıkmış! Ne işi vardı orada? Meğer bir Safran da burada açacakmış.

Ancak bu kez fikir değişikti 'Saran Plajı' hazırlanıyordu.

Bölgeyi bilenler hatırlar; Gölköy ile Türkbükü arasındaki burunda eskiden Tirbüşon adlı bir motel-restoran vardı. İşte burayı kiralamıştı Altan.

Gittik gördük. Henüz çalışmalar devam ediyordu. Denize tepeden bakan bir alandı. Aşağıda geniş bir iskele kuruluyordu. Birkaç yere küçük barlar serpiştirilecekti. İsteyen yemek yiyecek, isteyen hamakta şekerleme yapacaktı. Yine Safran'a uygun parçalar çalınacak ve fiyat politikası uygulanacaktı. Özetle Safran'ın artık plajı oluyordu. Projeyi ise Karaköy Safran'ın dekorasyonunu yapan Tulya Madra hazırlıyordu. Biz Safran Plajı'nın sanal halini ekranda gördük. (Bakalım önümüzdeki yıllarda buna bir motel ya da pansiyon da eklenecek mi?)

Ve geçen gün haber geldi Safran Plajı 2 Temmuz Çarşamba günü açılıyor. Kısmet olursa ben de teftiş edeceğim!

'ENKA Sanat' festival gibi
Şu gördüğünüz fotoğraf İstanbul Harbiye'deki ünlü Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'ne ait değil. Burası ENKA'nın! Enka Kültür ve Sanat 15'inci yılını kutluyor. Biraz da bu vesileyle müthiş bir yaz programı hazırlamışlar Konserler, tiyatrolar, filmler... Temmuz ve Ağustos ayı dolu mu dolu. Hemen her gün bir etkinlik var İstinye'deki Enka Vakfı Sadi Gülçelik Spor Sitesi içindeki Açık Hava Tiyatrosu'nda.

Bunlardan bazılarını sıralayayım da nasıl kapsamlı bir program yapıldığı ortaya çıksın

1 Temmuz 'Önder Focan funck & latin band' konseri. 3 Temmuz M.S.Ü. Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nün 'Haldun Taner Derleme' adlı çalışması. 5 Temmuz 'LADO' Hırvatistan Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi. 8 Temmuz 'Yaşasın Savaş' (Dostlar Tiyatrosu). 10 Temmuz 'Moğollar'ın konseri. 15 Temmuz 'Mutlu Ol Nazım' (Tiyatro Ayna). 17 Temmuz 'Oyun Karıştı' (İ.Ü. Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü). 22 Temmuz Fuat Saka & Band konseri. 24 Temmuz 'Deli' (Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu). 29 Temmuz 'Bir Balkan Yolculuğu' grubundan 'Balkanlar'dan Halk Türküleri' konseri. 31 Temmuz 'Şen Makas 2003' (Tiyatro Kare).

İşte program böyle akıp gidiyor. Üstelik daha temmuz ayı. Bunun bir de ağustosu var!

(Not Enka'cılar uyarıyor. Yerler numarasız olduğu için 0212.276 22 14-15/209'u arayarak rezervasyon yaptırmak gerekiyormuş.)

HEM GEZERİM, HEM YAZARIM
Biraz tatil yapacağım. Bu arada yazılara devam edeceğim. İlginç bulduğum olayları ve görüntüleri sizlere iletmeye çalışacağım. Biliyorsunuz ben de dizüstü bilgisayara sahip bir iş kölesiyim. Ancak bazen yazıyı gazeteye geçemeyeceğim günler olacak. Örneğin telefon hattı olmayan ya da cep telefonunun çekmediği yerlerde bulunacağım. O günleri pas geçeceğiz artık...


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır