kapat
29.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

NECATİ DOĞRU


Mühendisi öldürten ruh mu oldu?

Konuyu unutturmayacağım diye söz vermiştim. İdealist mühendis Hasan Balıkçı'yı görevi başında kiralık katil tutarak öldürten plastik fabrikatörü hâlâ yakalanmadı. Unutmayalım.

9 ay doldu. Polis onu bulamadı.

Bulamadı mı?

Bulmadı mı?

Bu adam ruh mu oldu?

Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Hakkı Kılınç, "Mühendisi öldürten şahıs jandarma bölgesinde değil, polis bölgesinde... Yakalanması polisin sorumluluğunda... Polisimiz bizden yardım isterse hemen koşarız" diye açıklama yapmıştı. Bu bilgiyi size yazmıştım.

****

Polisten tek ses gelmedi.

İçişleri Bakanı Aksu susuyor.

Adalet Bakanı Çiçek; "Türkiye soyuluyor, hukuk bir şey yapamıyor. Devletin iki yakası bir araya gelemiyor, hukuk bir şey yapamıyor. Türkiye göz göre göre fakirleştiriliyor, hukuk bir şey yapamıyor..." diye 'otur ağla' demeçler veriyor. Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı'na; "Elektrik hırsızlığına karşı görevini yaptığı için mühendisi kiralık katil tutarak öldürten fabrikatörü yakalaması için 175 bin kişilik polis teşkilatına uyarı yap da yakalasınlar. Hukuk işlesin..." diye bir istekte bulunuyor mu?

Bulunuyorsa...

Niçin yakalanmıyor fabrikatör?

Polis polis olsa...

Bu adam ruh olabilir mi?

****

Bana yeni haberler geliyor.

İdealist Hasan Balıkçı'nın avukatlarından Bekir Benek, onu para karşılığı öldürdüğünü söyleyen kiralık tetikçi Yılmaz Çakmakçı'nın son durumuyla ilgili araştırma yaptı. Şanlıurfa Kapalı Cezaevi Müdürlüğü'nden şu bilgiyi aldı Kiralık tetikçiye her ay para yatırılıyor. En son avukatı 400 milyon lira yatırdı. Mühendisi öldürdüğünde polise "İşsizim, güçsüzüm, zor durumdayım. Mühendisi para karşılığında öldürdüm. İlk peşinat 600 milyon lirayı alınca 100 milyon lirasını, evin kesilen suyunu açtırsın diye eşime verdim" diyen tetikçiye hapishanede para yardımı yağıyor.

Şimdi biz buna ne diyeceğiz?

"Mühendisi öldürdü, yardım edilecek itibarlı adam oldu" mu diyeceğiz?

İçişleri Bakanı'na...

Adalet Bakanı'na...

Başbakan'a sormalı...

Onlar ne diyecekler?

"Türkiye'de yılda 13 milyar kilowat saat elektrik hırsızlığı yapılıyor. Parasal değer olarak yılda 1.5 milyar dolar tutuyor. Bunun büyük bölümünü çok elektrik kullanan fabrikatörler yapıyorlar. İdealist Mühendis, bu hırsızlığa karşı mücadele başlattı, onu bu kiralık katil vurdu... Şimdi içeride besliyorlar" mı diyecekler?

****

Ayrıca İzmir'den "Elektrik hırsızlığına karşı görev yapan teknisyenler" imzalı bir mektup aldım.

Şöyle yazıyorlar

"TEDAŞ çalışanıyız... Tehdit altındayız... Darp ediliyoruz... Hükümet, elektrik kaçağıyla mücadele başlattığını söylüyor. Biri gelsin, beraber denetime çıkalım, nelerle karşılaşıyoruz, görsün. Karakoldan polis çıkartamıyoruz. Çıksa "benim çorba paramı kim verecek" diyor. Biz elektrik hırsızlarıyla mücadele ederken kime güveneceğiz."

Evet kime güvenecekler?

Mesajlarınız için: ndogru@sabah.com.tr


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır