kapat
29.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

ERGUN BABAHAN


Mutluluğun resmi

'Bana mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin' demişti ünlü ozan Nâzım Hikmet. Bingöl Çeltiksuyu'nda biz kendimizce bir mutluluk resmi yaptık.

1 Mayıs sabahı depremle yerle bir olan Çeltiksuyu'nda sağlam, güvenilir yepyeni bir okulun ilk harcını attık.

Depremin acı ve korkularını hâlâ yaşayan ilde devletin temsilcileri ve halkın sıcak yaklaşımıyla karşılandık. Mütevazı bir törenle üç ay içinde tamamlayacağımız okulun temelini attık.

Türkiye'nin çarpık sisteminin kurbanı olan 114 öğrenci ve onları kurtarmak için çabalarken can veren Serkan Akyaz öğretmeni saygıyla andık.

Keşke böyle bir hizmeti bu tip bir acı yaşamadan verebilseydik; keşke dünkü sevincimizi 1 Mayıs'ta yitirdiğimiz masum yavruların acısı gölgelemeseydi veya en azından o yavrular ölmeseydi de, bu töreni hep birlikte bir bayram havasında yapabilseydik.

Ama bunlar oldu.

Temeli, 1 Mayıs sabahı kartondan bir kule gibi yıkılan ve bir utanç anıtı gibi duran eski okulun arkasındaki alana attık.

O alanda bulunan herkes buruk bir mutluluğu yaşadı.

SABAH için gurur verici olan hükümetin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hâlâ kılını bile kıpırdatmadığı Bingöl'de eğitim adına ilk ciddi yatırımı yapan kurum olduğunu görmek oldu.

Ancak yeni eğitim yılı öncesi bu durum bizi açıkçası endişeye sevk etti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuya bir an önce el atması gerek. İlin acil gereksinimi olan 23 okul için bir an önce kaynak sağlanmazsa Bingöl ekim ayında çocuklara eğitim hizmeti veremez.

SABAH gibi harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi Müteahhitleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Vakfı da birer okulun yapımını üstlenmiş ve işe girişmiş.

Bingöl'de gördüğüm, bu işe daha fazla hayırseverin el atmasının şart olduğu yönünde.

Bingöl'de diğer duruma gelince, Vali Hüseyin Avni Coş'un verdiği bilgiye göre, Toplu Konut 2016, Bayındırlık Bakanlığı da köylerdeki 2000 konutun yapım kararını almış.

Kent merkezindeki 816 konutun yapımına başlanmış. 100'er metrekarelik bu konutların 2004 Ocak ayında sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Bingöl başına gelen felaketlere rağmen şanslı bir il. Bereketli topraklara sahip. Üstelik bu toprakların tamamına yakınında sulama sistemi var. Ancak bu avantajın yeterince iyi kullanılabildiği söylenemez. Buralara uğradı mı, tam olarak bilmiyorum, ama 'Erozyon Dede' Hayrettin Karaca'nın gelip köylüleri yönlendirmesinde büyük yarar olur. O buraları sihirli değnek dokundurmuş gibi değiştirir eminim.

Bingöl'e acı bir olayın ardından hayırlı bir iş için geldik. Üç ay sonra okulumuzu açmak için yeniden geleceğiz. Bingöllülere ve size verdiğimiz sözü tuttuğumuz için hem gururlu, hem de mutluyuz.

Size şimdiden bu tip projelerle hep karşınızda olacağımız sözünü verebilirim.

Tek dileğimiz bu mutluluk verici girişimlerimizin bundan böyle acı veren olayların ardından gelmemesi.

Bingöl'de bizleri çok içten karşılayıp ağırlayan, başta Vali Hüseyin Avni Coş, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ata Kalkan olmak üzere, tüm il yöneticilerine ve Bingöl halkına çok teşekkür ederiz.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır