kapat
29.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Tam türk işi

Tüm dünyada otomobil ve motorsiklet ayrı ayrı federasyonlar tarafından yönetilirken, Türkiye bir koltukta iki karpuz taşımakta ısrar ediyor

Türkiye çağın gerisinde
Türkiye Otomobil ve Motorsporları Federasyonu, otomobile gösterdiği ilgiyi motorsiklet sporlarından esirgiyor. Motor tutkunlarının çabasına rağmen Türkiye, çağın gerisinde kalıyor. Dünya Ralli Şampiyonası takvimine giren, F1'e evsahipliği yapmanın düşlerini kuran Türkiye, Motorsiklet Federasyonu'na yol vermeyerek bir garipliğe imza atıyor.

Tahincioğlu engelliyor
Motorsiklet camiasını kucaklaması beklenen federasyonun kuruluş çabaları 3.kez Merkez Danışma Kurulu'ndan döndü. 14 kişilik yönetim kuruluna tek motorsikletçi almayan TOMSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, Danışma Kurulu üyesi Kemal Zorlu'ya da baskı yaparak Motorsiklet Federasyonu'na vize verilmesini engelliyor.

Şampiyonumuz bile var
Federasyondan ilgi göremeyen motorsiklet tutkunları kendi imkanlarıyla ülkemizi temsil ediyorlar. Geçen sene Yamaha R6 Kupası'nda yarışıp şampiyon olan Sakaryalı motorsikletçi Kenan Sofuoğlu, bu sene de Almanya Supersport Şampiyonası'nda başarıyla mücadele ediyor.

Umut GÜNEŞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır