kapat
29.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Artık söz sırası F.Bahçe'de

F.Bahçe'de transfer sessizliği sona eriyor. Başta Van Hooijdonk ve 3 Brezilyalı olmak üzere, Gökdeniz, Selçuk ve Sakaryasporlu Mahmut Hanefi imza atmaya hazırlanıyor

Fenerbahçeliler 45 yılını geride bırakan, artık orta yaş sınırını geçmeye başlayan ligimizde sezon sonunun gelmesini hiç böylesine arzulamamıştı. Çünkü Fenerbahçe özellikle ikinci yarıda "acıların takımı" günlerine dönerken, UEFA'ya gitme şansını bile yakalayamamıştı. Transfer sezonu iple çekildi. Nasıl olsa Fenerbahçe "Transferin Şampiyonu" unvanını kaptırmazdı.

"Fenerbahçe birini isterse onu başka takım alamaz" sözü kolay söyletilmemişti. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Transferin gözde isimlerinin yeni adresi şampiyon Beşiktaş oldu. Peki Fenerbahçe transferde neden aktif bir görüntü yaratmadı? Bu soruya muhalefet, "Aziz başkan gidecek, yatırım yapmak istemiyor" diye tepki verdi. Yönetim ise her sezonun aksine transferde sabırlı bir politika izleyeceğini seslendirdi.

TRANSFERLER DAUM'U BEKLEDİ
AslInda böylesine ince eleyip, sık dokuma düşüncesinin ardında Daum'un transfer politikası vardı. Alman hoca yabancı oyuncuların seçimi için bir veya iki ülkeye yönelmek istediğini böylece uyum sorununu ortadan kaldıracağını ortaya koydu. Ayrıca elinde bulunan genç alt yapıyı, yıldız isimlerle takviye etmeyi amaçladığını her fırsatta dile getirdi.

Sonuç olarak Fenerbahçe alışılmışın dışında bir transfer politikasıyla sadece rakiplerini değil, taraftarını da şaşırttı. Ancak bilinen bir gerçek var ki Fenerbahçe'nin 16 kişilik kadrosunu 6-8 oyuncu ile takviye etme çalışmalarına başlıyor.

En büyük transfer
Fransa'daki Konfederasyon Kupası'nda Türk Milli Takımı sahne aldı ama Fenerbahçe tam 5 milyon dolarlık bir kazanç elde etti. Tuncay için, "Fenerbahçe'nin bu sezon yaptığı en olumlu transfer" demek mümkün. Ancak hem Tuncay, hem de Fenerbahçe'yi bekleyen tehlikeler olduğunu da unutmayalım.

Tuncay Fransada'ki gelişmelerin rüzgarına kapılarak saltanat kayığına binerse kayalıklara çarpıp un ufak olur. Ayakları Şükrü Saracoğlu'ndayken aklının başka yerde olmaması için gereken rehabilitasyon mutlaka yapılmalı.

Genç yıldız Avrupa vitrinine çıktı ama gol vuruşlarındaki beceri eksikliği devam ediyor.

Daum'un Tuncay'dan verim alabilmesi için onu forvette serbest adam olarak kullanması gerekiyor. Şenol Güneş'in ona verdiği özgürlüğü Daum vermezse ya da geçen sezon olduğu gibi Tuncay'a takımda yer aranırsa beklenen patlama olmayabilir.

Kaleye 3 aday
Tam 9 yıldır böyle bir derdi yoktu Fenerbahçe'nin... Ancak Sarı Kanarya bu sezon aynı rahatlıkta değil. Fenerbahçe, Rüştü'nün henüz Barcelona'ya imza atmaması nedeniyle umutlarını sürdürüyor arayışlara da devam ediyor.

Rüştü'nün yerine en önemli aday Hırvat Pletikosa. Daum'un favorisi olan Pletikosa isabetli bir seçim. Plase ise Beşiktaş'ta kısa bir süre oynayan ve olumlu görüntü veren Asper.

Daum'un en büyük sıkıntısıysa yabancı tercihlerinden birini kalede kullanmak zorunda kalması. Alman hoca, kaleyi Ümit Milli Takım'ının kalesini koruyan Volkan'a da teslim edebilir.

Savunma
Daum tüm Alman hocalar gibi yıllardır 3-5-2 sisteminden taviz vermiyor. Savunma bir libero, iki stoperden oluşacak. Bu bölgede elde Daum'un fazla sıcak bakmadığı Ümit Özat ile geçen sezon hiç forma giymeyen İsmail Güldüren var. Fatih de stoper oynayabilir. Sakaryasporlu Mahmut'un transferiyle sol kulvar güçlendi. Denizlisporlu Servet, Gaziantepsporlu İbrahim Toraman ise kesinlikle şart. Daum savunmaya Frank De Boer, Lucio ve Alex gibi isimleri de düşünüyor. Ancak görünen o ki Lucio'nun transferi 15 milyon euroluk bonservisi nedeniyle zor. Frank De Boer ve Santos'lu Alex isimleri gündemdeki sıcaklığnı koruyor. F.Bahçe bu bölgeye Malatyasporlu Tolga'yı da düşünebilir.

ORTA ALAN
Fenerbahçe'de en çok futbolcunun bulunduğu bölge orta saha. Bu bölge de 5'li ve 4'lü olarak düşünüldüğünde Fatih, Cem Karaca, Erhan Albayrak, Ali Güneş, Hakan Bayraktar, Ceyhun, Rebrov, Johnson, Kemal ve Yusuf var. Transfer edilen Aurelio bu bölge için önemli bir oyuncu.

Ancak bu oyuncuların geçen yıl da kadroda bulunmalarına karşın, beklenen ağırlığı ortaya koyamadıkları dikkate alınırsa, savunmadan çıkan topları olumlu kullanan ve imza için gün sayan Selçuk çok önemli bir transfer. Ayrıca Gökdeniz'in transferi Fenerbahçe'nin savunma ve hücum gücü açısından çok önemli. Santoslu Luis Fabiano da getirilirse Saracoğlu'nun boş kalması söz konusu olmaz.

FORVET
Sarı Lacivertliler gol bölgesindeki sıkıntılarını son yıllarda bir türlü aşamıyor. Nitekim bu sezon elinde Tuncay, Serhat ve genç Semih dışında forvet oyuncusu yok. Bu bölge için düşünülen Van Hooijdonk Fenerbahçe'nin ilacı olur. Yıllardır aranılan uzun boylu, vücudunu kullanabilen ideal santrafor görünümündeki Hooijdonk'un yanında Serhat da, Tuncay'da büyük patlama yapar. Bu bölge için düşünülen Bursasporlu Okan Yılmaz, Tuncay ile Konfederasyon Kupası'nda olumlu bir görüntü verdi. Her şeye karşın bu bölgeye takviye yapılarak çeşitli alternatifler oluşturulmalı. Yeni gündeme gelen Brezilyalı Richardo Oliveira en önemli alternatiflerden biri olarak görünüyor.

Haldun DOMAÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır