kapat
29.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Büyükler giremez

Teknik direktör Şenol Güneş'in Kolombiya karşısında sahaya sürdüğü 11'de, en tecrübeli milli, 13 kez Ay-yıldızlı formayı giyen kaleci Ömer'di

Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, kadrodaki değişim açısından fırsat olarak gördüğü Konfederasyon Kupası'ndaki 5'inci maçta da bambaşka bir kadroyu sahaya sürdü. Ümit Milli Takım'dan takviyelerin yanısıra yeni isimlerle Fransa'ya gitmeyi tercih eden Güneş'in dün Kolombiya karşısında sahaya sürdüğü 11'in, Dünya Kupası finallerindeki kadroyla tek ortak oyuncusu kaleci Ömer Çatkıç'tı. O da zaten Dünya Kupası'nda sadece bir maçta forma giyebilmişti.

En tecrübelisi Ömer!
Ayrıca dünkü 11'de milli olma açısından en tecrübeli isim de yine Ömer'di. 29 yaşındaki başarılı kaleci, dün 13. kez A Milli Takım kadrosunda kendine yer buldu. Onun dışındaki tecrübeliler ise Beşiktaşlı İbrahim (8), Galatasaraylı Volkan Arslan (8) oldu. Bu iki oyuncuyu ise 7 kez A milli formayı giyen Gökdeniz izledi. Bunun yanısıra ilk 11'in yaş ortalaması da bir payli düşüktü.

Yaş ortalaması 23.8
Dünkü kadroda en yaşlı futbolcu ay farkıyla İbrahim Üzülmez. Onu yine 1974'te ancak 7 ay sonra doğan Ömer izledi. Sahanın en genç ismi ise Gençlerbirliği'nin yıldızı Serkan Balcı oldu. 20 yaşındaki Serkan'la birlikte 1980 ve sonrasında doğan futbolcuların sayısı 7'ydi. Milli Takım'ın ilk 11'inin yaş ortalaması ise sadece 23.8'de kaldı. Gençler, ortaya koydukları performansla da geleceğin garanti olduğunu bir kez daha gösterdiler.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır