kapat
29.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Araplar şimdi de kamu bankalarına talip oldu

ÖİB Başkanı Metin Kilci, Körfez ülkelerindeki Arap yatırımcıların, Halkbank ve Vakıfbank ile ilgilendiklerini açıkladı. Araplar ayrıca gözde otellerin de peşinde

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Körfez ülkelerindeki Arap yatırımcıların kamu bankalarıyla yakından ilgilendiklerini açıkladı.

ÖİB Başkanı, BAE ve Kuveyt'te yaptıkları geziyi değerlendirirken, körfez ülkelerinde 200 milyar dolar civarında bir likit sermaye bulunduğunu belirtti.

"Biz oralara gitmekte geç kalmışız. Orası bir çiçek bahçesi gibi tohumu ekiyorsun, yavaş yavaş yeşerecek" diyen Kilci, Körfez ülkelerine bir kez daha gidilebileceğini anlattı.

TAKSİM OTELCİLİK'E İLGİ
ÖİB Başkanı, şöyle devam etti; "Buralarda sabırlı olmamız gerekiyor. Türkiye'ye yatırıma sıcak bakıyorlar. Özellikle Kuveyt'te batıda bulunan yatırımların ülkemize kaydırılması yönünde görüş belirttiler. Körfez ülkelerindeki yatırımcılar, Tüpraş, Halkbank, Vakıfbank, Vakıfbank'ın iştiraki olan Taksim Otelcilik, bize ait Ataköy Otel gibi kuruluşlara ilgi gösterdiler. Bu kuruluşlarla ilgili ihalelere girebileceklerini söylediler. Sigara ve içkinin özelleştirilmesine ise sıcak bakmıyorlar."

Kilci, Arap ülkelerindeki yatırımcıların yoğun bir şekilde Türkiye'de gayrimenkul edinmek istediklerini de vurguladı ve "Özellikle Antalya'da yazlığım olsun, İstanbul Boğazı'nda bir yalım olsun diyorlar" diye konuştu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır