kapat
29.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Doğalgazda yeni indirim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında, sanayide kullanılan doğalgazda yüzde 6, konutlarda kullanılan doğalgazda ise yüzde 7 indirim yapılacağını bildirdi.

İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nin açılışını yapan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, farklı bir açılışı yaptığını ve son 10 yıldır bu açılışlara Türk milletinin hasret kaldığını ifade etti. Başbakan Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın temelini attığı sanayi bölgesinin açılışını yapmanın kendilerine nasip olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Yurtdışında Türkiye'ye olan güvenin arttığını ve yurtdışından Türkiye'ye 20 yıl vadeli paralar gelmeye başladığını anlatan Erdoğan, ''Bu yolu kim açtı? Bu yolu siz açtınız, 3 Kasım'da sandıkta açtınız'' diye konuştu.

HESABIMIZ FARKLI
Haziran ayı içerisinde sanayi ve konutlarda kullanılan doğalgazda indirim yaptıklarını anımsatan Erdoğan, Temmuz ayında da, sanayide kullanılan doğalgazda yüzde 6, konutlarda kullanılan doğalgazda ise yüzde 7 indirim yapacaklarını bildirdi. Erdoğan, ''Biz halkın cebinden ne alırız diye değil, bir kuruş daha nasıl koyarız diyedşünüyoruz, bunun hesabındayız'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, modern bir kentin içerisinde sanayi sitesinin olamayacağını ifade ederek, Ankara şehir merkezindeki esnafın siteye taşınmasını istedi. Erdoğan, site tamamıyla bittiği zaman 200 bin kişiye iş olanağı sağlanacağını kaydetti.

Erdoğan, gelişmiş ülkelerde meslek liselerinin oranının yüzde 60 olduğunu belirterek, Türkiye'de bu oranın çok düşük olduğunu, meslek liselerini gerekli ağırlığın verileceğini söyledi. Erdoğan, açılışın ardından, sitede incelemelerde bulundu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır