kapat
29.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Programa 'Günaydın Bağdat' diye başlıyoruz

Savaş bitti, rejim devrildi. 24 yıldır Saddam'la yaşayan Iraklılar, özgürlüğün anlamını öğrenmeye başladı.

Ülkede henüz bir düzen sağlanmamış, kendi iktidarları getirilmemiş olsa da sosyal hayat daha iyi duruma geldi. Iraklı meslek sahipleri, artık işlerini özgürce ve gerektirdiği gibi icra edebiliyor. Bir gazeteci "Yıllarca Saddam için, ona uygun haber yapıyorduk. Ama öğrendiğim birçok şey artık geçersiz. Mesleğimin gerçeklerini şimdi öğreniyorum" diyerek anlatıyor. İşte diğer meslek sahipleri ve değişen yaşamları

* Haydar Minathar (tiyatrocu); Saddam oyunlarımızı yasaklamıştı. Şimdi "Hükümet nerede?" adlı yeni oyunumuzu hazırlıyoruz. Turnelerde geziyoruz.

* Fadıl Hatab, Likah Abud (radyocu); Eskiden "Günaydın Saddam Hüseyin" diye başlardık haberlere. Bütün şarkılar, programlar ona odaklı olmak zorundaydı. Yabancı haberler yasaktı. Ama artık güne "Günaydın Bağdat" diye başlayabiliyoruz.

* Nihal Şevki (öğretmen); Öğrencilerim artık fikirlerini özgürce ifade edebilecek. Kitaplardaki fotoğrafları hemen yırttık.

* Said (anten satıcısı); Saddam uydu antenlerini yasaklamıştı. Rejim devrildiği gün 20 bin dolarlık satış yaptım. Artık herkes istediği ülkenin kanalını izleyebiliyor.

* Haydar Dehloz (ressam); Saddam portreleri yaparak geçiniyordum. Savaş başladığından beri sadece 20 dolar kazandım. Ama özgürlük benim içimde. Gizlice yaptığım resimlerle sergi açacağım.

* Haufdh Jasim (polis); Amerikalılar'ın bize yardım etmesi iyi oldu. Eskiden herkes masasının başında oturuyor, her şeyi Saddam'ın askerleri yapıyordu. Şimdi suçlularla biz de mücadele ediyoruz.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır