kapat
27.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Dershane yaninda birahane yasagi kalkiyor

Milli Egitim Bakani Celik, okullarin 200 metre yakininda birahane, meyhane ve atari salonu acilmasi yasaginin kaldirilacagini acikladi

Milli Egitim Bakani Huseyin Celik, ozel okullarin 200 metre yakininda birahane, atari ve meyhane acilmasi yasagini kaldiracaklarini acikladi. Bakanligin, yasayi uygulama imkani olmadigi icin kaldirma karari aldigi belirtildi.

Bakan Celik konusla ilgili sunlari soyledi "200 metre mesafe olmaz' deniyor. Bayindir Sokak'ta bir dershane var, alti meyhane. (Bu nasil oluyor?) diye soruyorsunuz. (Onceden yapilmis) diyorlar. Ya da olcmusler 198 metre gelmis, 2 metre kisa geldigi icin tehlike yok yani. Boyle sey olur mu? O nedenle bununla ilgili kanunu kaldiracagiz. Ornegin birisi uygun bir bina bulmus dershane acacak. Ancak bir rakibi gelip yanina hemen bir kafe aciyor. Dolayisiyla dershane acilamiyor. Kagit uzerinde birbirimizi kandirmayalim."

Celik, yasadan mesafe kriterinin ve "metre" sinirlamasinin kaldirilacagini ancak yerine yeni bazi kriterler getirilecegini belirtti. Bakanlik yetkilileri ise ogrencilerin bu tur yerlere girmesine iliskin yasaklarin korunacagini ancak mesafe ile ilgili sinirlamanin kalkacagini bildirdi. Ozel Ogretim Kurumlari Yasasi'nin 9. Maddesi su hukmu iceriyor "Meyhane, kahvehane, kiraathane, bar, atari merkezleri ile acik alkollu icki satilan yerlerin, dershane ve ozel ogretim kurumlarindan en az 200 metre uzaklikta bulunmasi zorunludur."


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir