kapat
27.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Hayaliciye af Komisyon'dan geri dondu

Hukumet'in kacakcilik ve hayali ihracat suclarina yonelik af plani, milletvekillerine takildi.

Kacakcilikla Mucadele Kanunu Tasarisi'na eklenen gecici bir maddeyle, silah ve kimyasal madde kacakciligi disinda, Mercedes kacakcilari ile hayali ihracatcilar dahil, tum kacakcilik suclarina af yolu aciliyordu. CHP'li Orhan Eraslan, "Dusunce sucu gibi konular varken bu cezalarin affedilmesini vicdanimiz kabul etmiyor'' diye karsi cikti.

AK Partili Hakki Koylu de duzenlemeye karsi cikarken, AK Parti'li Haci Biner "Hukumet kimleri affetmiyor ki niye bunlari affetmesin? Mahkum olanlarin yuzde 80'i masum insanlardir'' dedi. CHP'den oneriye tek destek veren uye olan Hakkari Milletvekili Esat Canan da, 5 kilo cay icin gumruk depolarinda curumeye terk edilen binlerce arac bulundugunu belirterek, "Bu madde toplumsal bir talepten cikmistir'' dedi. Tartismalarin ardindan CHP'li Eraslan ve arkadaslarinin onerisi, Komisyon Baskani Koksal Toptan ile AK Parti'li Recep Ozel, Ramazan Can ve Hakki Koylu'nun destegiyle 6'ya karsi 7 oyla kabul edildi.

Devlet Bakani Riza Tuzmen ise, tasarinin af olmadigini savundu, yeni duzenlemeyi tasarinin Genel Kurul'daki gorusmelerinde yeniden gundeme getireceklerini soyledi.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir